Workshop “Rappen in het dialect” (Aalter)

2 maart 2012


Op 17 maart vindt in de gemeente Aalter de vierde Vlaamse dialectendag plaats.

Blikvangers: Johan Taeldeman geeft een lezing over overgangsdialecten en Jacques Van Keymeulen presenteert de Woordenbank van de Nederlandse Dialecten, een project dat de amateurdialectwoordenboeken wil ontsluiten via een website.

Er is ook ruimte voor dialectmuziek in ‘de muzikale ronde van Vlaanderen’. Zelfs rappen in het dialect komt aan bod. Daarnaast zijn er acht workshops over dialect en digitalisering.

Er zijn negen workshops. Eén daarvan is “Rappen in het dialect” met MikeC van The Sloofs. Deze workshop duurt van 10.30 uur tot 12.30 uur. The Sloofs zijn genomineerd als “Meest verdienstelijke Meetjeslander 2011”. Ze willen jongeren leren rappen in hun Meetjeslandse stijl.

Inschrijven kan via deze link. Meer info vind je hier