Castro – Shockgolf (TheBlazz 2003)

2 mei 2003


Yeah hier is ie eindelijk. De review van Castro’s ”Shockgolf”. Het hoesje is zeer dope gedaan maar nu genoeg over het hoesje…

01. Shockgolf: Hmm beat is aardig dope maar ik vind die filter op de stem zwaar irritant. Flow is ook een beetje chaotisch…mwah niet m’n ding.
02. Absoluut Heerschap : Dit rockt aardig hard. Lekkere fonky beat met lekkere Castro shit. Niet echt een track om op repeat te doen maar klinkt wel beter in het gehoor.
03. De Shit : Dit is de shit. Zulke shit mag best op m’n MD voor in de metro. Beat is meesterlijk en Castro komt geniaal, lekkere braggin lyrics en…tja gewoon de shit.
04. Optreden (April ’04) : Niet echt m’n ding maar denk dat de meeste het wel diggen. Vind het geheel een beetje “te-kroeg” klinken. Lyrics zijn wel dope.
05. Rudy : Layback en luister naar de lyrics van Castro. Gewoon lekkere shit dat een paar keer op repeat kan.
06. Checkt Uw Media : Deze track met Pollux is zwaar. Rockt gewoon hard door je speakers. Refrein is een beetje corny maar de verses maken het goed.
07. Staten Generaal : Dit is een lekkere track. Vooral omdat Castro een goede boodschap bij brengt, beat is niet moeilijk maar zo komen de lyrics beter uit.
08. ‘h ben slecht : Lyrics doen het, gast heeft een punt maar beat is totaal niet m’n ding. Jammer, vooral met dat trompetje erdoor tyfe ik bijna in slaap.
09. Muziek : Yeah denk gelijk aan de clip van dit nummer. Vond het nooit echt een dope nummer maar hoe vaker ik hem hoor, hoe cooler ik hem vind.
10. Haar : Castro wilt het album wel compleet maken. En tja, hij laat zien dat ie over alles rappen kan. Dit is relaxt, refreintje doet me denken aan oude soul elpees, netjes.
11. Lente 2020 : Dit is zware shit met een meesterlijke sfeer. En deze gaat zeker wel op m’n MD. Vind dit ook een van de betere op dit album.
12. Stroopwafels : Yeah yeah Terilekst op de collabo. Dit is erg dope, beide rocken ze de meesterlijke beat met een catchy refreintje die het hem zeker wel doet.
13. Palestina : Castro brengt z’n punt weer naar voren via z’n lyrics over een lekkere beat (fluitje doet het hem). Gast spuugt wijsheid over lekkere beats.
14. Rappers Hier : Like whoaa, ik hoorde best veel mensen er al over. En idd is dit meesterlijk. Jiggy Jay met diepe punchlines, Tenshun neemt het over en komt ook gewoon te dope zo neemt Terilekst het weer van Tenshun over…En jup Castro als laatste en ript het even zwaar. Dope shit.
15. A tot Z :Samen met Pollux en Outspoken Members maakt Castro er een lekkere afsluiter van. Lekkere chill shit dat vaker aan kan.
Yeah af en toe z’n minpuntjes zoals bij elk album. Maar dit is een aardig dope album en raad hem je zeker wel aan.

Review 03 written by Manifestant (c) The Blazz