Nihilisten winnen Nekka wedstrijd

2 december 2003


MIDDELKERKE – Iedereen vond dat ze wat in hun mars hadden. Alleen de bekroning bleef uit. Tot zaterdagavond, ze de prestigieuze Nekka-wedstrijd voor Nederlandstalig talent wonnen. Don, DJ Tweet en Riemeloare mogen nu het grote podium van het Sportpaleis bestijgen tijdens de Nekka-nacht. Op hun website stromen de felicitaties toe.

Hoe kwamen jullie in die finale?

MC Riemeloare Tijdens de preselecties vroegen we ons nog af: ‘wat doen we hier?’ We mochten echter door naar de halve finale. Daar was een vakjury met ondermeer Sabien Tiels, Wim Coryn van BMG en Dirk Blanchart. We brachten 2 eigen nummers en een opgelegd werk. Tegen onze verwachtingen in stonden we in de finale.

Zaterdag stond je op dat legendarische podium van de Ancienne Belgique. Dat doet je toch wel wat, niet?

Eerlijk, het was de eerste maal dat ik in de AB kwam. In feite waren de 6 finalisten al een stuk winnaar. Het niveau was hoog. Onze improvisatie-act leverde heel wat applaus op bij het publiek.

En dan de bekendmaking. De zenuwen gieren door de keel?

We hadden het niet echt verwacht. De ontlading was dan ook tamelijk groot. Weet je, we zijn 13 jaar bezig met muziek. Je hoopt ooit eens wat te bereiken en plots schiet je de hoofdvogel. Dan heb je iets van: anderen zien er ook iets in. Het doet ongelofelijk goed, maar ook wel raar, hoor.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=nbra02122003_024