NupstR (Skillz V)

30 september 2006


Voor een kolkend publiek in zaal Moevement te Lier, gooide Nupster de ene rake punchline na de andere. Deze kleine kaalkop met zijn gevaarlijke oorringen deinst voor niets terug en lacht onverschrokken naar zijn tegenstander(s). Na die klinkende zege in Skillz V is het me gelukt om tussen al de gesprekken en felicitaties hem mee naar buiten te nemen voor een exclusief interview. En met een met de €500 zwaaiende, glimlachende Nupster bewandelde ik de Heilige Skillz paden richting buiten. We zochten een leuke plek uit, zette ons neer en begonnen eraan.

Je hebt zonet Skillz V gewonnen. Wat is het eerste dat nu in je opkomt?

Rechtvaardig winnen. Diene laatste battle was pas écht een battle voor mij.

Had je het enigzins verwacht?

Neuh, totaal niet. Had laatst een topic op het forum ontspoord.com gecheckt, ik had duidelijk de underdog positie en dat was wel chill.

Wat ga je doen met de € 500?

(Luide lach) De € 200 van de vorige keer dat ik Skillz won ligt nog altijd bij mij thuis. Dit geld ga ik ZOWN steken, mijn groep. We hebben net een cd uitgebracht ‘The Steak And The Sizzle,’ 28 tracks, Engels én Nederlands.

Nupster krijgt tussendoor bezoek van Don Jefe (aan wie hij een cd verkoopt) en nog vele anderen en na die felicitaties… smeert hij er mij ook eentje aan. En ik moet toegeven: het klinkt vet!

 

Skillz wordt bekeken als het Belgisch Kampioenschap Freestyle Battleling. Beschouw je nu
jezelf als de Belgische kampioen freestyle battleling?


Neen, ik had gewoon een goede dag vandaag. Maar ik bekijk het zo: ik heb een goed niveau behaalt. En de volgende keer wil ik een beter niveau behalen tegen dopere mensen die ook een beter niveau hebben!

Hehe oké. En wat staat er vanavond nog op het schema?

Euh… zien hoe snel ik kan weg geraken. Maar ik ontmoet hier echt veel mensen die ik anders nooit zie, dus dat wordt moeilijk. Voor de rest: een paar goede joints roken en gaan slapen. En zet er dat ook maar bij: ps, roken is ongezond. (schatert het uit).

Vertel eens meer over jezelf, wie (of wat) ben je in het dagelijks leven?

Ik ben Jonas Rosius, 24 jaar en ik kom uit Limburg (Genk). Ik werk in een fabriek, waar we plastieken ballekes inkleuren, ik breng kleur in je leven, hahahaha. Ik ben momenteel bezig aan een cd met Genkse mc’s en voor de rest doe ik ook veel met graffiti.”

Wat zijn je voornemens in het hiphopmilieu in de nabije en/of verre toekomst?

Met elke MC die ik dope vind ne vette track opnemen, maar daarmee ben ik nog wel paar jaar mee bezig.” (Nupster lacht en vertelt voort) “zo snel mogelijk her en der, dus. Ik heb nooit veel Genk gerepresent, maar België, vandaar het rondreizen. Ook wil ik nog veel optreden en werken aan ne nieuwe sound cd en ne solo cd, tussen dit en tien jaar ongeveer!

Goed, bedankt voor het interview. Heb je nog iets te zeggen richting de Skillz.be lezers en de rest van hiphoppend Vlaanderen?

Super bedankt iedereen voor het luide geroep! Krypto bedankt om me zo kwaad te maken, anders was het niet gelukt zenne. Oh, en sorry aan de mensen van de auto-crash, we hopen dat jullie veilig zijn thuis geraakt!

En met een dikke lach en een afspraak om elkaar zeker nog eens te zien, sloten we het interview af. Nupster is de verdiende winnaar van Skillz V en het wordt zwaar uitkijken naar Skillz VI! En tot die tijd… Limburg represent!