Dzl & Meta – De Retour

9 oktober 2007


Echte kwaliteit komt met de jaren. Het levende bewijs: Antwerpenaren Dzl & Meta die momenteel uw radio, tv en computerscherm onveilig maken met De Retour. Hun eerste officiële single schopte het deze week tot nummer een in de chart van Puur Belgisch op Jim. 

Te verkrijgen via iTunes. Check de video!

Veeleer dan een retour, werken de hiphopveteranen Dzl & Meta met deze track een waar carrièrehoogtepunt in de hand. Voor hun eerste officiële single – die ze op respectievelijk 35- en 32-jarige leeftijd releasen –

sloegen de twee samen met DJ 4t4 de handen in elkaar voor hét anthem van hiphoppers op leeftijd. De Retour is hun manifest: een handleiding bij de snelle vergrijzing van het hiphoplandschap, zo staat het in de perstekst. Hiphopminnend Vlaanderen en vooral ook de eerder populaire media knikte het hoofd meteen vrolijk mee met een track die tekstueel even simpel als inventief is. De bijhorende videoclip werd gedraaid door Radiation Duck en klom deze week dus naar de hoogste plaats in Puur Belgisch. Eerder al coverde de Antwerpse band Fixkes de trackVrijdagavond van Freestyle Fabrik en zorgde zo voor vernieuwde aandacht.

 

Dzl&Meta op n° 1 in Puur Belgisch
 
Niettegenstaande het duo nu pas met een eerste officiële release op de proppen komt, verdienden ze in het verleden reeds ruimschoots hun sporen. Meta was jarenlang de voortrekker van het Antwerpse hiphopcollectief Freestyle Fabrik waarmee hij het album De Konsensus van de Kleine Dinges uitbracht. Hij bracht ook de solo-epTrage Tong uit onder de naam 10.000 Meta’s die je nog steeds gratis kan downloaden op 10000metas.be. Dzl staat vooral in het Antwerpse nachtleven al jarenlang gekend als hilarische freestyler en party-dj. Ook solo bracht hij enkele tracks uit zoals De Schotel en Den Don van ’t Stad. Een album van Dzl & Meta zit er aan te komen maar meer concrete informatie daaromtrent konden ze nog niet kwijt. ‘We gaan alleszins eerst nog een tweede single releasen’, zegt Meta. ‘We vinden het gewoon leuk om af en toe een single uit te brengen.’ Om de goede gang van zaken te vieren, geven de heren morgenavond (16/11) om 22 uur een gratis vat in Bar Tabac op de Waalse Kaai in Antwerpen. 

 
written by mdw (c) KSmagazine 2007 – MySpace YouTube