De Feesters – Recht in je Muule

13 januari 2008


De Feesters zijn een collectief die steeds meer aanzien krijgen op de Vlaamse HipHop-scene, origineel gesticht door de PierePlakker en de PlukkeTuffer. Ze startten met z’n tweetjes, maar algauw werd het duidelijk dat het niet bij een duo zou blijven. De twee MC’s, die elk apart al enkele jaren vertoefden in het vak (de Plakker was eerder lid van de ZunneKloppers die met “t is e slette” al voor wat oproer zorgden in Vlaanderen, Tuffer was een deel van de Homiez), kregen versterking van DJ Dime, een goeie vriend van PlukkeTuffer. Toen kwam violEnce erbij, die de Plakker al geruime tijd kende uit hun sportclub. ViolEnce brengt echter geen teksten. Zoals je wel hoort aan zijn naam zorgt hij voor muzikale versteviging met zijn viool. Hiermee bewijst hij dat een klassieke achtergrond ook kan zorgen dat je trommelvliezen barsten! Wie hier ook nog voor zorgt is Emerald, That Kid From Belgium. Deze producer is het Alter Ego van de PierePlakker: De Plakker zorgt voor de verzen en Emerald voor de beats. Last but not least kwam de StrangeDrifter erbij. Hij en de Plakker zijn al een hele tijd goeie vrienden en hij hoopt versterking te brengen met Live Drums en kicking breaks.De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de Feesters { soms ook letterlijk voor de Tuffer ;) } Feesten!