Shockproof – Controverzen (Pietje Precies Produkties)

25 januari 2008


Mechelse rapper Shockproof meets Gentse producer Mellow P. – Als aanloop naar de full-cd met zijn groep PT kroe, knutselde Vlaams freestylekampioen Shockproof samen met beatcreator Mellow P het mini-album Controverzen in elkaar: Een kort maar krachtig schijfje waarop Shockproof met zijn gekende frisse, soms wat nonchalante stijl al rappend zijn visie op enkele dingen des levens uit de doeken doet. De muziek is integraal van de hand van gentenaar Mellow P, en gaat van relaxed jazzy over melancholisch, tot duister-funky en ronduit overdonderend. Shockproof werd in 2007 kampioen op de grootste nederlandstalige mc battle in Vlaanderen (Skillz V), en U kan hem misschien ook nog kennen van zijn bijdrage aan het zomerhitje van Pita uit 2006, Zomer (ARS). Mellow P dropte in 2004 zijn demo Steekproef en verwierf daarmee aardig wat bekendheid in het Vlaamse rapwereldje. Hij is momenteel de drijvende kracht achter het Gentse initiatief 9000 Sessies (vzw, evenementen, muziek-uitgaves en workshops). Opvallende gastbijdrage op dit schijfje komt van de Genkse rapper NupstR, bekend als lid van de pan-vlaamse hiphopgroepHet Verdikt, en als winnaar van de live freestyle mc battle op de commerciële zender Jim TV (2007).

Tracklist

  01. Aftrap
  02. Afkomst
  03. Andere Bril met Funky Nuna
  04. Dans des Doods met Mellow P
  05. Adempauze
  06. Supervisie
  07. Bij Bewustzijn met NupstR en Funky Nuna
  08. Maskers

Controverzen is een eerste uitgave van vzw 9000 Sessies in de nieuwe reeks Pietje Precies Produkties. PPP2008-01 (c) 2008.

Preview

Shockproof – Controverzen op Muziekarchief.be
Productie: Mellow P.
Muzikanten: DJ Funkamentalist (scratches)
DJ Tumult (scratches)
Funky Nuna (backing vocals)
Mellow P. (rap)
NupstR (rap)
Shockproof (rap)