Rauw & Onbesproken @ Jonge Wolven (AVS 2008)

31 juli 2008


Sarah Ferri werd gisteren tot winnaar gekroond van de 4de editie van het concours der jonge Wolven van Trefpunt en AVS. Het werd dus net als het eerste jaar nog eens een échte zangeres met singersongallures die met de eerste prijs ging lopen. Ze was er dan ook perfect in geslaagd om het publiek in de Spiegeltent muisstil te krijgen én werd door de jury als de beste stem van het concours beoordeeld. Dit jaar werd net als vorig jaar de wedstrijd verbreed en kregen ook groepen en artiesten een kans die niet onmiddellijk in het singer-songwritersschuifje zaten. 

De podiumprijs is een 2de prijs die uitgereikt werd en een artiest of groep beloont die of al een tijdje bezig is of op een bijzondere manier podiumprésence heeft. Het Gentse hiphop-collectief Rauw & Onbesproken ging dit jaar met de podiumprijs aan de haal. Waar Ferri erin slaagde om de Spiegeltent stil te krijgen, slaagden zij er als enigen in om alles in vuur en vlam te zetten én zelfs een feestje te bouwen. Al is hip-hop dan misschien een genre dat binnen het concours een buitenbeetje vormde, toch kregen ze van de jury appreciatie omdat zij de enigen waren die in het Nederlands (zelfs in het Gents) teksten vertolkten en omdat hun enthousiasme iedereen een fijn feestgevoel gaf! Gisteren werd bekend gemaakt dat ook zij volgend jaar op het groot podium van Sint-Jacobs zullen staan. Daarnaast mogen ze ook samen met de nog niet bekende winnaar van de publieksprijs (is een sms-wedstrijd die loopt tot en met woensdag!) spelen op een van de Jonge Wolvenavonden in mei 2009 in Café Trefpunt in Gent.

www.9000sessies.be
www.myspace.com/rauwenonbesproken