Interview – Rauw en Onbesproken (Spittze 2008)

29 september 2008


Nog voor het optreden begon, had ik een gesprek met Letterfretter Mike en Renz Intenz. Ze maken deel uit van de Gentse hiphop formatie (tevens een label) Rauw en Onbesproken. Ze helpen mee met het organiseren van de 9000 Sessies en zijn mede-verantwoordelijk voor het album van Froze (Winter Waanzin). Een interview met Letterfretter Mike en Renz Intenz…

Zeg eens wie zijn jullie en waar staat jullie voor in hiphop?
Letterfretter mike: 3 woorden: stoere emotionele rauwheid.
Renz Intenz: we staan niet echt achter iets. We houden van rauwe beats, storytelling met een boodschap, we rappen over onaangepakte onderwerpen. We doen dus wat we graag doen. Maar Rauw en Onbesproken is ook Froze, Lerr, Fati, Rabus…
Letterfretter mike: ik sta ook meer in voor het spirituele.

Zijn jullie gelovig?
Renz Intenz: we zijn gelovig, ja, maar we zijn christen en niet katholiek. 

Onlangs wonnen jullie de podiumprijs Jonge Wolven wedstrijd, leuk toch wetende dat jullie de enigste vlaams rappende hiphopgroep waren?
Letterfretter mike: yeah baby (lacht) fucking rocken en we zien wel wat er van komt. Het is een goede opkikker, we weten nu dat we goed bezig zijn. En we blijven ons best doen zonder arrogantie.
Renz Intenz: misschien is een beetje arrogantie op zijn plaats.
Letterfretter mike: wij zijn echt tegenpoolen, yin en yang, arrogant nedering dus! (lacht)

Hoe is Rauw en Onbesproken ontstaan?
Renz Intenz: way back, mijn eerste cd heette Onbesproken en daar zit ondertussen al een zware filosofie achter sinds ik Letterfretter ken.
Letterfretter mike: een hele zware filosofie.
Renz Intenz: en nu helpt iedereen mee aan de filosofie. Rauw en Onbesproken is ook een label, waar enkel mensen met onze filosofie terecht kunnen. En ze moeten natuurlijk ook orgineel en ziek zijn, dat zijn onze dingen.

Naar jullie nieuw uitgebrachte album dan, waarvoor staat Rauw en Onbesproken in Grafrede?
Renz Intenz: Grafrede is onze single en het album, er komt nogal veel dood voor in onze nummers. (duisterheid rond om deze vraag)

Ik zag dat jullie je eigen videoclip hebben, wat zijn de doelstelling ivm deze clip?
Renz Intenz: we hopen op publiek en zoveel mogelijk respons, we zijn echt benieuwd naar wat ze ervan denken. Maar het wijst sowieso zichzelf uit, hiphop in Vlaanderen is heel beperkt dus we zullen wel zien.

Is het moeilijk om zo’n clip te maken voor een underground hiphop groep?
Renz Intenz: We hebben volledig zelf geïnvesteerd, maar iedereen heeft er met veel plezier aan samengewerkt. We zijn dan ook heel erg blij met het resultaat!

Nog een woord aan Spittze.be?
Letterfretter goed bezig!
Rens Intenz beestig, goed initiatief!

Verder kun je nog T-shirts bij de optredens zelf kopen, de cd’s vind je terug in de betere kleinhandel (Antwerpen, Gent, Oostende, Mechelen oa). Achter die rauwe beats en raps schuilen twee vriendelijke en toffe gasten, leuk interview was het en ook het optreden was de moeite waard. Maar die shit checkte maar in dit topic: http://z10.invisionfree.com/spittze/index.php?showtopic=155

 

Interview door Amse (c) Spittze.be (2008)