Nag en Twan ‘Geen Half Werk’ (Spittze.be 2008)

5 oktober 2008


Review en foto-reportage van de ‘Geen Half Werk’ release party op 03 oktober 2008 in Trix Muziekcentrum te Antwerpen. Door Spittze.be

De route naar Muziek-Centrum Trix is voor deze Limburger geen onbekend terrein meer. Borgerhout / Centrum van de autobaan af. Rechts richting Deurne. Links aanhouden en dan passeren we de locatie Trix. Nu 180° draaien, parkeren en wat blijkt: de deuren zijn nog gesloten. Voor de ingang en in het portaal staan al dertigtal mensen te popelen om binnen te geraken (of zou het de eerste koude winterbries zijn die deze mensen aan het irriteren is?). Voor mij geen probleem, ik zit lekker warm in de auto al wat te noteren voor de inleiding van mijn eerste officiële party review. Blijkbaar gaan de mensen nu naar binnen. Tijd voor mij om hetzelfde te doen. Terwijl er nog meer mensen aankomen blijkt dat enkel de elite met de lift naar boven mag. Maar daar laat ik het niet bij en ga op verkenning. Zachtjes hoor ik de drums van een hiphopbeat en beweeg me richting het geluid. Ik begeef me naar de balie waar een gast staat en waar ook de muziek vandaan komt. Hij vertelt me dat Trix niet alleen evenementen organiseert. Iedereen is welkom voor verschillende workshops rond muziek of het huren van een repetitieruimte. Hij moedigt me aan om eens de webpagina van Muziek-Centrum Trix door te nemen. Ik geef mezelf ondertussen een rondleiding doorheen deze moderne locatie die uitbulkt van multimedia, professionele repetitielokalen en ditto opnamestudio. Het is ondertussen acht uur en de deuren zijn nog steeds niet open. Dus weer wat tijd voor deze review terwijl Lefto van de Hop mijn auto passeert. Laten we zelf ook nog eens gaan kijken… Ok, we staan op de guestlist en ik koop me direct mijn stock “Geen Half Werk” items. Dj MP is blijkbaar verantwoordelijk voor de geweldige muziek die opstaat. Ik begeef me naar de toog met een biertje met Kas aan mijn zijde in gesprek met Dalle. Waarschijnlijk zetten ze de laatste puntjes op de I voor de film ‘Fatcap Express’ die hier vanavond voor België in première gaat. Nog geen vijf minuten later geeft Kas een inleidend gesprek en ik kan jullie vertellen dat het zeventig minuten graffiti-, kijk- en luisterplezier is, met RiskJiggy Djé in de hoofdrollen en muziek van o.a. Terilekst. Wie trouwens meer informatie wil kan voor het moment terecht op de webpagina van ‘Fatcap Express’ waar je de trailer kan terugvinden; of je kan ook gewoon wachten tot de officiële release in december. Dj Lefto op de decks, Scale mag de hele avond aan elkaar praten, en die laat er niet veel tijd over gaan om te starten met het eerste live optreden van de avond met de hiphopcrew Perverz, een crew waarvan de naam niet onder moet doen voor de showcase die ze brengen. Daarna is het de beurt aan 2000WAT die volgende week hun ‘Koekembak tour’ afsluiten te Gent tijdens de volgende 9000sessies en het publiek goed los en aandachtig weten te maken met een redelijk kort maar strak optreden. Daarna terug wat muziek van dj Tumult die verantwoordelijk is voor de sfeer tussen de verschillende optredens. Nu is het de beurt aan Shockproof die nog niet zo heel lang terug is van Zuid-Amerika en ons weet te overtuigen met een staaltje Spaans tijdens zijn optreden. Al de artiesten waarmee Shock samenwerkte voor zijn debuut ‘Controverzen’ zijn ook aanwezig en dat geeft ook wel een meerwaarde aan deze voorstelling. Een kleine pauze, aan de merchandising kan je al de verschillende Eigen Makelij items verkrijgen en ook de twee laatste 9000sessies releases van Froze en Rauw en Onbesproken zijn blijkbaar verkrijgbaar. Scale geeft ons snel nog een hoogstandje van zijn Antwerps dialect. Inmiddels is de tijd is aangebroken voor Nag & Twan om samen met dj Droppa voor hun nieuwe plaat ‘Geen Half Werk’ live aan ons voor te stellen. De beats van Nag bouncen zwaar door de zaal en qua geluid worden alle verwachtingen ingelost. Ook inhoudelijk geven Nag & Twan zich volledig, alles is goed verstaanbaar en ook op dit vlak weten deze jongens de belofte te houden dat er geen koekembak meer zal zijn als zij droppen. Om de avond af te sluiten was er nog een spontane open mic sessie waar onder andere Mike TibbertMPKas van Rotterdam ons trakteerden op een rondje. Kortom, in Trix ging het dak er nog eens af tijdens een Eigen Makelij event.

Door Joshen, Trix voor Spittze.be, bewerkt door admin

Meer informatie:
http://www.myspace.com/2000wat
http://www.myspace.com/perverzerik
http://www.myspace.com/shock015
http://www.myspace.com/scale72

Door Flash voor Spittze.be