9000 Sessies 20 (Spittze.be 2008)

10 oktober 2008


Geschreven review en fotogallerij door Spittze.be.

Amper twee weken na de geslaagde avond met Rauw en Onbesproken en Nul7NegeN was het alweer tijd voor een nieuwe 9000 Sessies “Koekembak Style”. Het Spittze.be team was erbij en brengt voor u een verslag uit!

Het was even wachten voor we binnen mochten, maar er werden zoals gewoonlijk alweer enkele vette freestyles gedropt. Tegen elf uur mocht Saalkdawg samen met Rass de spits afbijten. En dat deden ze kort maar goed! Daarna waren we aan iets zwaarders toe, en dat kregen we ook. De mannen uit Antwerpen, Perverz, die al de hele tijd in het publiek voor sfeer zorgden, sprongen het podium op. Ze gaven het beste van zichzelf in een vrij gesmaakte show waar er regelmatig vuur in zat. Zeker toen Dexter even besloot dat hij zijn vrienden in het publiek moest aanvallen sprongen de vonken er vanaf! Na de featurings en nog een paar tracks, volgende het belangrijkste optreden van de avond: 2000Wat. En ja hoor, ze hebben alles gegeven en werden zeker en vast gesmaakt. We hebben zelfs een primeur gekregen: de eerste show van 2000Wat die in twee delen doorging (maar dat kwam helaas door de geluidsproblemen). Toch wisten de mannen – net zoals Perverz – het publiek te entertainen. Rass riep een beatboxer uit de zaal en dropte een stevige freestyle, zoals we al van hem gewoon zijn. Na een stevige show was het de beurt aan een groep die speciaal vanuit Nederland was overgekomen: Dj MP, Mike Tibbert en Hef uit Rotterdam. Toch wel geen misse namen op het podium en er gingen dan ook mensen helemaal los. En daarmee werd de avond rustig afgesloten. Conclusie is dat de artiesten wel dope waren, (alhoewel misschien iets teveel Antwaarpe, maar dat heeft ook zijn charme) maar de korte geluidspanne was wel een heel storend element. Iets minder geslaagd dan de vorige sessies, maar nog altijd much love voor ‘den P!’