Phillibustas – Modderpiff

22 oktober 2008


“Modderpiff” is uit, de vierde plaat van de Leuvens formatie PhilliBustas. De eindmeet komt nu wel erg dicht bij. De plaat telt 16 tracks is volledig geproduced door Major Funk (gekend van emotie van Wantrouwen, PhilliePuur, Sint Andries MC’s, Major Members, …) en werd ook in de Boulevard Boogie Studio’s opgenomen. Sinds kort mogen de Phillies ook Nupstr (Het Verdikt, Zown, Genk) bij de gelederen tellen.

Nup is al jaren steun en toeverlaat, maar wil nu ook als “Phillie” shows komen rocken waar hij kan. Vandaar dat zijn aandeel op de plaat ook een heel stuk is verhoogd in vergelijking met RIPdeMIC. Daar kon je hem al horen in “Lente”, het nummer dat dienst deed voor de meest geslaagde Phillies video tot heden. Voor andere collabo’s werd beroep gedaan op de Verdiktfamilia en aanverwante kameraden zoals Scale, Prev, Xspans en Baz. Pascale verzorgde de zang-backings en zong zelfs een solo-track in waarop WIM featured. Verwacht je aan een wervelwind van wisselende vibes en muzikale uitlatingen waarbij flows en teksten een toch wel duidelijke evolutie hebben doorgemaakt…

Tracklist

  1. intro
  2. voetenwerk (Nupstr, Jef, W.I.M.)
  3. hobbyrappers (W.I.M., Jef)
  4. binnenpret (W.I.M., Jef)
  5. de weg (W.I.M., Nupstr)
  6. Modderpiff (W.I.M.)
  7. Metero hetero (W.I.M. feat Prev “Rijmtekniekers” & “Het verdikt”)
  8. klimaatpraat (W.I.M.)
  9. in de straat (W.I.M. feat Baz)
  10. dood vee (W.I.M., Nupstr, Jef)
  11. next level (W.I.M., Jef).
  12. move bitch (W.I.M. feat Xspans “Rijmtekniekers” & “Het Verdikt”)
  13. seksisme (W.I.M.)
  14. de jeugd (W.I.M., Jef feat Scale “Sint-Andries MC’s” & “Het Verdikt”)
  15. waiting 4 (Pascale “No Regretz” feat W.I.M.)
  16. gezeik (W.I.M.)

De cd is reeds verkrijgbaar in Leuven, maar je kan ook online bestellen (mail naar wim @ phillibustas.com).