Week van de Amateurkunsten 2009

26 januari 2009


Heb je een passie voor kunst en cultuur? Beschik je over creatief talent en de drang om je kunstzinnig te uiten? Dan is de Week van de Amateurkunsten (WAK) iets voor jou! Deze week gaat door van 24 april tot 3 mei 2009 in heel wat steden en gemeentes, en draait rond het brede thema ‘Van Harte’. De WAK daagt je uit: laat je gaan en laat zien wat je in petto hebt. Alles kan en alles mag: een tentoonstelling, workshop, concert, filmvertoning, dansfestival, theatervoorstelling of een heus massaspektakel! ‘Van Harte’ dus: liefdevol, hartstochtelijk, enthousiast, begeesterd, joviaal, vurig, bezeten, plezierig, intens, of hoe je het ook wil invullen… Alles en iedereen met een passie voor kunst heeft zijn plaats in de WAK.

Er zijn twee formules mogelijk voor deelname: 

(a) je organiseert je eigen activiteit en draagt alle verantwoordelijkheden voor de organisatie/ coördinatie zelf. Dit impliceert ook dat je volledig vrij bent te doen wat je wil. Daartegenover staat dat je activiteit wordt opgenomen in alle communicatie over de WAK. Je kan een lijst krijgen van zalen en de contactgegevens om materiaal aan te vragen. Je kan gebruik maken van het gratis communicatiemateriaal ter beschikking gesteld door de WAK, om bv je eigen activiteit aan te kondigen.

(b) een activiteit met ondersteuning van de WAK: je doet een voorstel voor een activiteit, samen met een aantal (culturele en/of sociale) partners die instaan voor de programmatie van de WAK, en dan bepaalt de organisatie of je voorstel wordt opgenomen in het programma (definitieve beslissing midden februari 2009). Is dat zo dan wordt de activiteit door de WAK ondersteunt en kan je bv rekenen op technische ondersteuning (in de mate van het mogelijke). 

Alle info omtrent de Week van de Amateurkunsten vind je hier. Wil je weten of jouw gemeente deelneemt, klik dan hier. Inschrijven vòòr 2 februari 2009!