R.I.P. ::: Andy Sierens aka Vijvenveertig

26 januari 2009


Andy Sierens – in hiphopkringen beter gekend als rapper Vijvenveertig uit Knesselare – is op 16 december 2008 in het UZ te Gent bezweken aan de gevolgen van kanker. De uitvaart vond plaats op zaterdag 20 december om 10u00 in Knesselare. Andy had net nog zijn album Mijn Boane (waarin hij het had over zijn ziekte en het verwerkingsproces) in eigen beheer uitgebracht ten voordele van vzw OIGO, een organisatie die geld inzamelt voor een hoger comfort van kankerpatiënten tijdens hun behandeling. Andy zal de komende week nog enkele keren in de media verschijnen. Zo zul je hem in het VTM programma Hart voor Mekaar het nummer Mijn Leven zien en horen zingen, onder begeleiding van een strijkorkest, en samen met Geike Arnaert (ex-Hooverphonic). De aflevering wordt uitgezonden op woensdag 28 januari om 20u40 (na Familie).

De single zal na het programma via iTunes en BelgiumMusicOnline.be te koop aangeboden worden. De opbrengst gaat integraal naar vzw OIGO. Hoe het downloaden dient te gebeuren wordt via de media bekendgemaakt (Humo, Story, …).

Binnenkort verwachten we meer nieuws over materiaal van Vijvenveertig dat posthuum gepubliceerd zal worden (onder andere een track met Typhoon uit Nederland!). Mensen die geïnteresseerd zijn in een exemplaar van Mijn Boane, kunnen terecht op seppe.de.klerck @ gmail.com. Steunbetuigingen kunnen op MySpace, op Facebook, of via andyforpresident @ hotmail.com.

Rust in vrede Andy.