Rauw en Onbesproken – Grafrede (Rifraf 2009)

1 februari 2009


Renz Intenz en Letterfretter zijn de twee drijvende krachten achter het Gentse hiphopcollectief Rauw en Onbesproken, een jong combo dat vorige zomer nog de talentenjacht Jonge Wolven won in het kader van de Gentse Feesten. Op Grafrede hoor je donkere lyrics en al even schaduwrijke beats en al snel wordt duidelijk dat je niet bij deze Stropkes moet zijn voor een avondje hersenloze ambiance. Rhymes over racisme, over miserie, kommer en kwel, over terrorisme en de eeuwige link tussen moslims en aanslagen, maar ook een pittig en plezant drieluik over een gluurder die het op schlagerzangeres Laura Lynn heeft gemunt en haar daarbij volgt tot vlakbij haar bedampte douchecabine. Straf plaatje, dat ons leert dat deze kerels echt verliefd zijn op de Nederlandse taal en daarin ook alle linguïstieke mogelijkheden benutten. Echt wel cool!

Review door (fj) voor Rifraf (2009)