Andy Sierens aka Vijvenveertig op 1 in de Ultratop

12 februari 2009


Een reportage in Hart voor Mekaar op vtm heeft Vlaanderen blijkbaar diep geraakt. Donderdag kon men er kennismaken met Andy Sierens, een jonge kankerpatiënt die inmiddels aan zijn ziekte is overleden. Het vtm-programma Hart voor Mekaar maakte Andy’s wens werkelijkheid en zorgde ervoor dat hij samen met Geike Arnaert van Hooverphonic een nummer kon opnemen in een professionele studio met muzikanten. Die single, Mijn leven, is vanuit het niets nieuw binnengekomen op één in de Vlaamse hitparade en in de Ultratop 50 singles. Het is de zesde keer sinds het ontstaan van Ultratop in 1995 dat een song binnenkomt op nummer één. Ook op iTunes is het liedje een hit, het kwam binnen op een tiende positie en staat nu nog steeds in de top 50. De opbrengst van de verkoop van het nummer gaat naar de vzw OIGO (Opgeven Is Geen Optie). Die richt initiatieven op ten voordele van de verschillende kankerafdelingen binnen het UZ-Gent en lokale initiatieven in het kader van kankerbestrijding.

Koop de single op iTunes.

Tekst

vers 1:

ge wil mijn leven ni beleven want kè al veel meegemaakt
gasten die mijn kloten mo geenéén e mij gekraakt
‘k waar ni zeker van mijn eigen ‘t was nimand te betrouwen
ka geen moaten en familde kostek euk ni echt vertouwen
mo de wetten zijn gesteld alleen de sterkste overleven
stoere gasten van toen bereiken niets in under leven
k geleerd uit verleden mij gesmeten op mijn wirk
k geleden mo vergeven en daarom wor kik zo strik
kwoore strikker mee de jaren tis gemakkelijk te verklaren
vroeger waark nen dits mo ben al jaren aant verzwaren
zoveel gasten die bassen mo geenéén wil ambras
want ben ni meer dezelfde dits vanuit de kleuterklas
vijanden worden moaten en ui moaten worden de vijand
niets gaje leren aje staart van de zijkant
in ui leven moeje staan op dn top van dn eup
iedereen paseren die die boane euk beleupt

vers 2:

wa mij zo speciaal moak is mijn wirk attitude
en daarom op mijn alum ek geen enkel interlude
zelf geen eene skit ‘k zal ui zeggen oedat zit
‘k wirk ard aan mijn muziek mo nog zwoarder aan de spits
‘k wille mensen laten zien dat er meer is televisie
ui eugen opentrekken yep daar veur kunde kiezen
ni alles wa ze zeggen moeje euk altijd mo geleuven
pijs keer dieper na en kijkt wa verder uit ui eugen
ni geleuven in vertrouwen want gasten willen meer
dust keer meer dan wa gij et en die lesse ek al geleerd
jalosie is een vreeje beeste meugt gerust weten dak mij late gaan
mo dak ni benne lijk de meeste
weinigen kunnen zeggen da ze wirken lijk te kik
kvinnent erg veur te zeggen mo tis zo dat ier nui zit
dag in en dag uit gaak presteren vollenbak
‘k ondervonden dak moe wirken veur wa geld in mijne zak
want later willek zeggen dak op plekken e gestaan
waar mensen nui van zeggen da ze der ooit nog willen staan
mijn doel heiligt de middelen mo ‘k bemiddel mee gevoel
gemiddeld ben ik ni probeer te snappen wa dak bedoel

refrein :

WEES GERUST ‘TKOMT ALTIJD GOED MET DE TIJD
IK BEN ER ALTIJD
OOK AL DUWEN ZE ME DIEP IN DE GROND
IK VIND MIJN WEG HET GAAT ME GOED