Party Review :::: Rijmtechniekers release party

24 april 2009


Op 24 april 2009 brachten Xspans en Prevster als De Rijmtechniekers hun debuutalbum Nergens Anders uit, met de bijhorende releaseparty in de Minus One. In het voorprogramma stonden EPR, Ricca & Tiewai en Nuff Said. Benieuwd of de speciale actie ‘breng uw moeder en grootmoeder mee’ veel teweeg zou brengen. Review door SmarJay voor Spittze.be 2009.

Op de flyer stond: “DEUREN 20U00”, dus we spraken af met een beperkte Spittze-bende om 20u aan het station. Tegen 20u30 stuikten we toe aan de Minus One, waar we een aantal mensen op de trappen zagen hangen voor gesloten deuren, maar dat zijn we al gewoon. Hip-hop, niet waar? Maar omdat we dorst hadden hebben ze de deur toch al geopend voor dat alles klaar stond, zodat we bier konden halen. Vlug entrée betalen (met een CD’tje erbij, om zo 5 euro uit te sparen) en naar de toog. Natuurlijk was het vat nog niet aangesloten…

http://picasaweb.google.com/vlaamserap/RijmtechniekersReleaseMinusOneGent

Niet getreurd, Duvel smaakt ook! Na een tijdje kwam er nog een deel van Spittze aan om zich bij ons te vervoegen op de trapjes, waar nog een aantal freestyles werden neergezet. Tot Prevster riep dat EPR ging optreden, er werd vlug nog een paar keer van de sigaretjes getrokken en we gingen naar binnen. De show van EPR is niet de classic show waar de ganse crew on stage staat, bij EPR doen ze elk hun ding op hun manier. Het is een groep van mensen met verschillende origines en achtergronden, die daarom voornamelijk in het Engels rappen en zingen, op één iemand na (maar ik ben zijn naam vergeten). Nederlandstalige teksten schrijven is immers moeilijk als het jouw moedertaal niet is. Los daarvan knalden de beats en stonden ze met veel présence op het podium, al konden ze niet veel sfeer maken omdat er nog niet veel volk aanwezig was. Na dit optreden was het weer tijd om een luchtje te scheppen, een sigaretje te roken en een boom of struik op te zoeken. Ondertussen konden we nog even bijpraten en de Genkse gasten begroeten die net aankwamen. Toen Ricca en Tiewai naar binnen gingen voor de soundcheck, wisten we dat het voor ons ook bijna tijd was om de volgende show uit te checken. Dit optreden was in ware 3600-stijl: strak. Ricca, Tiewai en Nupster dropten bekende, minder bekende, oude en nieuwe nummers van verschillende albums en EP’s. Het publiek begon rustig los te komen op de beats van Decay en Ricca zelf, en de sfeer kwam er langzaam maar zeker in. Toen Dyna als host van de avond het podium beklom wisten we dat de show definitief afgelopen was en dat we weer 20 min naar buiten konden gaan. Daar overhandigde Nephtali ons nog wat stickers van De Predikanten om Gent en Vlaanderen vol te plakken. Blijkbaar werd de daad meteen bij het woord gevoegd, want nog geen halve minuut later zagen we al een sticker aan de muur blinken. Rookpauze afgelopen, Nuff Said was blijkbaar begonnen, dus daalden we wederom de trappen af om de zaal te betreden…

Klik hier om de volledige review te lezen op de Spittze Blog!