Stampmedia hiphop documentaire

29 april 2009


Op Let’s Go Urban stelt StampMedia de documentaire ‘Hiphop Staat Op’ voor. De film tracht een beeld te schetsen van wat hiphop in Vlaanderen is, wat het betekent en hoe het zich ontwikkelt. ‘Hiphop Staat Op’ heeft niet de pretentie om de volledige Vlaamse hiphopwereld te portretteren. Het is eerder een steekproef bij enkele gevestigde waarden, maar even goed bij opkomend talent. Zo geven bv. DJ Grazzhoppa en TLP hun versie van de feiten, maar kijken we ook in de leefwereld van de jonge, maar zeer getalenteerde MC Cage. Daarnaast wordt er een blik geworpen op hoe hiphop aan de man gebracht wordt door het zelfstandige label Eigen Makelij en de twee Vlaamse hiphop radio-iconen Lefto en Gus. ‘Hiphop Staat Op’ is een boeiende documentaire die een uniek zicht geeft op de verschillende elementen van hiphop in Vlaanderen.

Let’s Go Urban: vrijdag 1 mei in Trix (Noordersingel, Borgerhout), in het kader van het liefhebber kunstenfestival 2009

‘Hiphop Staat Op’ wordt om 20.00u vertoond.

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen – erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten – dat een stem geeft aan alle jongeren in de media. En dat niet alleen. Daarnaast wil StampMedia de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen. Kortom: StampMedia is een media-agentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.

http://www.stampmedia.be/