Hiphop staat op (Stampmedia)

‘Hiphop Staat Op’ tracht een beeld te schetsen van wat hiphop in Vlaanderen is, wat het betekent en hoe het zich ontwikkelt. ‘Hiphop Staat Op’ heeft niet de pretentie om de volledige Vlaamse hiphopwereld te portretteren. Het is eerder een steekproef bij enkele gevestigde waarden, maar even goed bij opkomend talent. Zo geven bv. DJ Grazzhoppa en TLP hun versie van de feiten, maar kijken we ook in de leefwereld van de jonge, maar zeer getalenteerde MC Cage. Daarnaast wordt er een blik geworpen op hoe hiphop aan de man gebracht wordt door het zelfstandige label Eigen Makelij en de twee Vlaamse hiphop radio-iconen Lefto en Gus.

‘Hiphop Staat Op’ is een boeiende documentaire die een uniek zicht geeft op de verschillende elementen van hiphop in Vlaanderen.

Een documentaire van Vincent Van Nauw, Melanie Vandenplas en Michaël Vanderleyden © 2009 – StampMedia