Rijmtechniekers – Nergens Anders (Rifraf 2009)

3 mei 2009


Het is oogsttijd wat betreft Nederlandstalige hiphop. Rauw en Onbesproken en Uberdope zijn nog niet helemaal afgekoeld, of daar komen Rijmtechniekers aanzetten met Nergens Anders. Rijmtechniekers, dat zijn Prev en Xspans, met wortels in Tiegem en Avelgem, West-Vlaanderen, maar uitgezwermd richting Gent en Kortijk. Het is er nochtans niet aan te horen, want beide emcees klinken eerder als Gentenaars die hun best doen om algemeen Nederlands te rhymen. En hoewel ze tekstueel en qua flow best wel weten hoe het moet, vinden we de productie en de beats iets te droog en te eenzijdig om ons een album lang te boeien. Single In Mijn Land moet het vooral hebben van het refrein, ingezongen door Nuts, die vooral erg aan Rob De Nijs doet denken. Kan als een eerder negatieve review klinken, maar dat is het niet: alleen is er weinig dat beklijft en dat is volgens ons te wijten aan een te weinig fantasierijke productie. Spijtig, want inhoudelijk is er wel degelijk diepgang bij deze jongens.

Review door (fj) voor Rifraf (c) 2009