Andy Sierens – Ne Stap Verder

15 mei 2009


Andy Sierens, de 22-jarige rapper die op 16 december 2009 zijn strijd tegen kanker verloor stond enkele weken na zijn dood op nummer één in de ultratop met ‘Mijn Leven’. Dit nummer vond zijn weg naar het grote publiek dankzij het vtm-programma Hart voor Mekaar. Het nummer werd online aangeboden en werd massaal gedownload. Andy heeft echter postuum nog meer in petto.

andysierens_iodaHij heeft in de maanden voor hij permanent aan het ziekenhuisbed werd gekluisterd zijn dagen doorgebracht in de studio met zijn beste vriend en producer Seppe de Klerck. Daar nam hij nummers op met o.a Bart Peeters en de in Nederland bekende rapper Typhoon. Na Andy’s overlijden werkte Seppe, in samenwerking met Evil Penguin Records en de vzw OIGO de zes liedjes af .‘Mijn Leven’ (met Geike Arnaert, bekend van Hooverphonic) wordt samen met vijf nieuwe nummers uitgebracht op de mini-cd ‘Ne stap verder’.

‘Ne stap verder’ kijkt voorbij alle grenzen van de Nederlandstalige Rap en is een heel persoonlijke, gevoelige en aangrijpende plaat geworden. De muziek vormde samen met zijn familie en vrienden zijn grootste troost. Andy schreef zelf in één van zijn nummers ‘Andy staat sterk, ‘t is niet vandaag dat hij vergaat’ en hij had gelijk.

Zijn nabestaanden zijn dan ook erg trots dat ze Andy’s grote droom in vervulling zien gaan.

Ne Stap Verder wordt verdeeld via Evil Penguin