Pita – Het Uur

pita-het-uurHet nieuwe album van Mechelaar Pita is uit! De plaat is verschenen op Show-arma Records en kreeg de naam Het Uur mee. Deze release is enkel verkrijgbaar als download of op USB stick. Rappen mee op Het Uur: Young Bay-b, Scribe, Essi, Biest en Maesland. Meer info op http://pitaonline.be/ (shop) of http://www.myspace.com/pitaonline (agenda).

Uit de GVA (07/08)

Pita, ook wel de Mechelse peetvader van de Vlaamse rap genoemd, heeft met Het Uur een nieuw album op de markt gegooid. Hij biedt het niet aan als klassieke cd, maar op een USB-stick.

“Ik ben een tijdje weggeweest, maar het uur is aangebroken om weer naar buiten te treden”, lacht Pita. Na zijn single Zomer in 2006 bleef het een tijdje stil rond de muzikant.”

“Ik stond misschien wat minder op de podia, maar ik heb niet stilgezeten. Ik ben van opleiding geluidstechnicus en heb heel wat jonge artiesten geholpen. Maar het begon weer te knagen en het resultaat is er: het nieuwe album Het Uur. Er staanzestien nummers op die een waaier van thema’s centraal stellen zoals werkloosheid, politieke misstappen, de economische crisis en criminaliteit.”

“Een van de nummers Een job heb ik vooral voor een aantal kameraden geschreven, die door de crisis werkloos zijn geworden. We blijven daar allemaal veel te weinig bij stilstaan. Ik stel mij ook in de tekst de vraag op welke basis potentiële werknemers nog geëvalueerd worden”, zegt Pita. De andere nummers geven een ludieke kijk op wat zich nu afspeelt in de maatschappij die volgens Pita wel mag veranderen, maar niet van vandaag op morgen.

Het nieuwe album wordt op een USB-stick aangeboden tegen 12 euro. “We spelen in op de nieuwe mediamix”, stelt Pita. “De stick biedt ook toegang tot mijn optredens die ik met mijn nieuwe album verzorg.” (Bron)

Tracklist

01. Scheuring
02. Iets te bieden
03. Ego
04. Ik denk
05. in de studio ft. Young Bay-b
06. Praatjes
07. Het is n manne wereld
08. Nachtje door
09. Af! ft. Scribe
10. N Job
11. Ik staak ft. Essi
12. N Kans
13. Kleef in n circus
14. Nrgy
15. Het uur ft. Maesland
16. Bonus ft. Biest

Snippets


Video


l16