De Predikanten @ Kinky Star (gentsefeesten.be)

20 juli 2009


WABLIEF??? Aan de vooravond van de Gentse Feesten straalt de stad een heel bijzondere sfeer uit. De verschillende podia zijn nog leeg en de eetkraampjes zijn gesloten. Toch bruist het er van het leven. De stad wacht af om uit zijn voegen te kunnen barsten en datzelfde geldt ook voor de mensen. Terrassen zitten afgeladen vol en overal worden zogenaamde “pre-parties” georganiseerd. De Vlasmarkt was vrijdagavond reeds een verzamelplek voor mensen die niet langer wilden wachten met feesten. In muziekcentrum Kinky Star stuitte ik op de mannen van “De Predikanten.” Zij brengen hiphop in hun eigenste Aalters dialect en stelden enkele weken geleden hun debuutalbum ‘Wablief?’ voor aan het publiek. Na het Oost-Vlaams Rockconcours, Humo’s Rock Rally en enkele optredens in onder andere de Vooruit en de AB zijn de heren duidelijk klaar voor een feestje op Boomtown. Op de beats van Dj Mr.Leenknecht rappen Mc’s Baron Duyck en Nepthali over “1 reden om te blijv’n, 2 om niet te goan.” Ik denk dat de heren op beide oren mogen slapen dat er genoeg redenen zijn. Wie na een concert overtuigd is van het talent van deze drie kan dat aan de hele wereld laten zien door zich een ‘Wablief?’ t-shirt of sweater aan te schaffen. De Predikanten zijn goed op weg om hun stempel door te drukken in de Vlaamse hiphopwereld. “Zoet zijn dan z’ons Aolters nie verstoan?” Misschien begrijpt een groot deel van de aardkloot het inderdaad niet altijd even goed maar laat ons dat nog even in het ongewisse laten. Luister en ontdek het zelf op woensdag 22 juli op Boomtown!

Door anoniem op gentsefeesten.be (2009)

6490_127260799988_28435599988_3029765_5304803_n