Basta Bla – Portus Ganda (RifRaf)

Basta Bla

Basta Bla, ‘t had de titel kunnen zijn van een nieuw Ketnet-programma maar het is in wezen de naam waaronder de Gentenaars Dyna en El-One schuilgaan. Een nogal onnozele groepsnaam als je het ons vraagt, maar de muziek mag er gelukkig wél wezen. Op hun eerste langspeler Portus Ganda (dat digitaal wordt gereleast) mogen rapper Dyna en producer El-One dan wel verhaaltjes vertellen, ze gaan niet over kabouters en smurfen, maar over de minder aangename dingen des levens zoals bijvoorbeeld verslavingen in het aangrijpende Aurelie, waarin een rauw portret wordt geschetst van een welopgevoed meisje dat niet kan weerstaan aan de verlokkingen van drugs en in een neerwaartse spiraal terechtkomt. Goed nieuws: Portus Ganda staat bol van dergelijke knappe staaltjes van storytelling die rapper Dyna met een nonchalante flow neerzet. Een aanpak die bovendien uitstekend past bij de spaarzame beats, die strak klinken, en de geloofwaardige verhalen steevast van de gepaste sfeer voorzien. Een veelbelovend debuut dus en daarmee basta!

Review door (wd) voor RifRaf (c) 2009