Vlaamse rapper krijgt werkstraf voor doodsbedreiging Filip Dewinter

Een twintiger is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur voor het schrijven van een rapliedje waarin Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter met de dood bedreigd wordt.

De Antwerpse politicus ontdekte het liedje zelf op videowebsite YouTube. Op 21 november van vorig jaar stapte hij naar de rechtbank met een klacht wegens doodsbedreiging.

“Filip Dewinter, kankerracist met een grote mond, je zal sterven door middel van een dodelijke schotwond. Heb je niet geleerd met Theo Van Gogh en Pim Fortuyn? Dit is Cicatris en Cyko, we zien dit niet als een grap,” klonk het in het liedje.

Samir B. uit Wielsbeke en Kevin V. uit Peer schreven het liedje als een reactie op het antimoskeelied van Vlaams Belang. De Limburger had naar eigen zeggen niet de intentie om De Winter te bedreigen of iemand daar toe aan te zetten. Het ging om een grap, stelde hij.

De rechter was echter van mening dat er wel iemand rekening kon houden met de woorden. Kevin V. moet Dewinter nu een een morele schadevergoeding van 800 euro. Het aandeel van Samir B. werd afgesplitst, omdat hij niet correct gedagvaard werd.

Bron

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid886193/limburger-krijgt-werkstraf-voor-rapliedje-met-doodsbedreiging-filip-dewinter.aspx

Extra

* De lyrics van het bewuste nummer: klik hier
* Reacties in de pers: klik hier
* Persbericht van Dewinter: klik hier
* Beluister het nummer: klik hier