Nasta & NiZ (Supo.Be)

10 februari 2010


Hiphop leeft! Dit bewijzen Nasta & NiZ, twee jonge knapen uit Dendermonde. Vorig jaar scoorden ze met hun debuutplaat Binnenstebuiten en ze blijven doorgaan. In 2006 doopten Filip Korte en Niels Van Malderen zichzelf tot Nasta en NiZ, een hiphopduo zonder blad voor de mond. Zonder voorbedachte rade lieten ze hun muzikale flow de vrije loop, met als resultaat een full album met acht tracks om u tegen te zeggen. Het Dendermondse duo bleef niet onopgemerkt. Zo stelden zij hun debuutalbum Binnenstebuiten voor op Studio Brussel en hun cd kreeg een plaatsje in de rekken van vele muziekwinkels.

Welke boodschap willen jullie brengen met jullie muziek?

Nasta & NiZ : ‘De inhoud van onze nummers is heel gevarieerd. We proberen te schrijven over zoveel mogelijk verschillende onderwerpen, thema’s die spelen in onze leefwereld. Van lichte maatschappelijke kritiek, tot liefde, opschepperij en zelfspot. Onze vaste manier van werken is om eerst de beat te maken en daarna een onderwerp te bepalen voor de tekst, zodat het gevoel van de tekst overeenstemt met het gevoel in de muziek.’

Jullie eerste full-cd Binnenstebuiten was te koop in verschillende grote cd-winkels. Is doorbreken iets waar jullie mee bezig zijn?

Nasta & Niz: ‘We zijn vooral bezig om alsmaar onze grens te verleggen. Zowel op creatief als op technisch gebied kan je altijd een niveau omhoog. Onze doelstelling is ook eerder om onszelf en onze muziek te zien uitgroeien tot een volwaardig product, dan met een klef nummertje de radio te proberen bereiken. Experimenteren met nieuwe sounds, opdoen van nieuwe invloeden en leren uit ervaringen van anderen, zorgen ervoor dat we steeds onze kennis uitbreiden en telkens opnieuw met veel zin en passie aan nieuwe nummers werken. Stel dat een nummer dan sterk genoeg is om mee naar buiten te komen, dan zullen we zeker niet twijfelen.’

Pagina's: 1 2