Rapper krijgt 9 maanden cel voor bedreigen Dewinter

19 maart 2010


De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Samir B. (23) uit Wielsbeke bij verstek veroordeeld tot negen maanden cel en 550 euro boete, omdat hij een raplied schreef waarin hij Filip Dewinter van het Vlaams Belang met de dood bedreigde. Hij had ook een videoclip gemaakt en op de internetsite YouTube geplaatst.

Dewinter ontdekte het filmpje en diende op 21 november 2008 klacht in wegens doodsbedreiging. De tekst was zeer expliciet: “Filip Dewinter, kankerracist met een grote mond, je zal sterven door middel van een dodelijke schotwond. Heb je niet geleerd met Theo Van Gogh en Pim Fortuyn? Dit is Cicatris en Cyko, we zien dit niet als een grap.”

Reactie op antimoskeelied

Onderzoek wees uit dat ‘Cicatris’ Samir B. was en ‘Cyko’ Kevin V. (27) uit Peer. Ze hadden het liedje een tweetal jaar voordien geschreven als reactie op het anti-moskeelied van het Vlaams Belang.

Kevin V. kreeg in december al een werkstraf van 80 uur. Het aandeel van Samir B. werd toen afgesplitst, omdat hij niet correct gedagvaard werd. Filip Dewinter stelde zich burgerlijke partij en kreeg een morele schadevergoeding van 800 euro.

Bron: De Morgen