31840 – Horizontaal (RifRaf.Be)

4 april 2010


Nog te weinig voldragen om meteen helemaal te overtuigen, deze nieuwe worp van 31840. De zeskoppige Leuvense hiphopformatie opteert op Horizontaal voor de som der delen-aanpak: de rappers opereren namelijk grotendeels naast elkaar, waardoor dit album bijwijlen meer aanvoelt als een losse verzameling tracks dan als een samenhangende plaat. Dat op Horizontaal deels in het Engels wordt gerapt en deels in het Nederlands, komt de coherentie van dit album bovendien ook niet ten goede. Onaangenaam luistervoer is het nooit, maar ‘t zijn toch vooral de Engelstalige tracks die we wensen te onthouden: zowel op instrumentaal als op tekstueel vlak weten deze nummers immers net dat tikkeltje meer te beklijven dan het zoveelste nummer over de verrechtsing in Vlaanderen (Stemrecht). Dan liever het mijmerende Toekomst, een ingetogen track die hopelijk ook representatief is voor de creatieve toekomst van de band zelf.

Review door (wd) voor RifRaf.Be (c) 2010