V/A – Eigen Makelij vol. 2 (RifRaf.Be)

4 april 2010


“We kunnen niets bereiken maar toch houden we ons sterk”, beginnen Seno, D-Flow en Saalk in afsluiter Lujon. We hadden er eerder nog geen acht op geslagen, tot we het album nog eens checkten bij het schrijven van de recensie en we nét op dat moment dachten: prima plaatje, maar nog maar eens parels voor de zwijnen. Om maar te zeggen: de hiphop lééft in de Vlaamse underground, en bijna maandelijks mogen we hier lovend doen over alweer een kakelverse release om vingers en duimen van af te likken. Deze tweede verzamelaar van Eigen Makelij, met bijdrages van Nag en Twan (uiteraard), Seno, Pasi, Rasss, Six-M, Antraks, Tourist, Pepe en het eerder genoemde trio, is van voortreffelijke kwaliteit: prima beats, prima rhymes, goeie flow en inhoudelijk meer dan oké. Maar ook dit zal weer underground blijven, vrezen we. ‘t Is zonde.

Review door (fj) voor RifRaf.Be (c) 2010