Mechelse rapper choqueert met clip over bloedbad (GvA poll)

7 april 2010


De Mechelse rapper Pita zorgt voor controverse met zijn nieuwste nummer Alles komt goe. In de videoclip is te zien hoe een gepeste tiener een bloedbad aanricht in zijn school. Op het einde jaagt de jongen een kogel door zijn hoofd. Kort daarvoor heeft hij zijn leraar, zijn klasgenoten en een klusjesman van de school neergeschoten.

Muzikant Saïd Aghassaiy (34) wil jongeren wakker schudden met deze harde beelden. “Wij willen jonge mensen waarschuwen tot wat geweld en pesten kunnen leiden. Een brave en stille jongen kan zo een tikkende tijdbom worden”, zegt hij. “Maar als we tijdig ingrijpen, komt alles goed.”

In 2006 zette Pita met ‘t is Zomer nog een vrolijke zomerhit neer. “In mijn nieuwe album De Nieuwe Wereld heb ik gekozen voor muziek met een boodschap”, legt de rapper uit.

Bron (en poll met de vraag “Vindt u de videoclip van Pita te ver gaan?”): Gazet van Antwerpen

Update: Zie ook Het Belang Van Limburg, De Redactie, De Morgen en Het Nieuwsblad