Mark Uytterhoeven, Rik De Saedeleer en Pita duiken in de studio

15 mei 2010


De Mechelse thuislozenploeg krijgt zijn eigen supporterslied: Go Hattrick Go. Het is van de hand van de ‘homeless’ rapper Pascal ‘Scalleton’ Pepermans (47) in samenwerking met Pita. Twee grote mijnheren uit het Mechelse voetbal doken mee de studio in: Mark Uytterhoeven en Rik De Saedeleer.

In de schoot van de vzw Mechelse Hattrick werd enkele maanden geleden een voetbalploeg van dak- en thuislozen opgericht. FC Hattrick doet het intussen niet slecht in de Belgian Homeless Cup. Scoren op het veld is evenwel niet het belangrijkste, wel de sociale vooruitgang die naast het veld wordt geboekt. “Het doel is belangrijker dan het middel. Intussen vonden al vijf voetballers een job”, vertelt Mechelse Hattrick-coördinator Henk Van Nieuwenhove. Het is in dat kader dat Pascal de kans kreeg om een single op te nemen. “Ik belandde bij FC Hattrick met de bedoeling om te voetballen. Toen ik zag dat er voldoende kandidaten waren, besloot ik in overleg met Henk om iets anders te doen.”

Scalleton, de zoon van een Belgische moeder en een Jamaicaanse vader die hij nooit heeft gekend, maakt al jaren muziek. Hij gebruikte tot voor kort de artiestennaam Vlaams Black, maar dat schiep soms foute verwachtingen. Teksten begon de rapper te schrijven in de gevangenis, waar hij in zijn leven meer dan eens belandde voor drugsfeiten en diefstal. “Ik heb intussen mijn leven gebeterd, maar als ex-gedetineerde kan je het vergeten om werk te vinden. Ik ben heel blij dat ik nu dankzij de Mechelse Hattrick de kans krijg”, vertelt de vader van acht kinderen.

Pascal schreef de tekst, Pita voorzag het van een Braziliaanse beat. Het nummer werd inmiddels opgenomen in de studio en klinkt volgens de makers veelbelovend. Begin juni komt het uit. Opmerkelijk is dat Mark Uytterhoeven en Rik De Saedeleer bereid werden gevonden om het nummer te voorzien van de nodige voetbalcommentaar. “Het was prettig samenwerken. Marc ken ik al langer. Hij stelde voor om Rik erbij te betrekken.” Van Nieuwenhoven is opgetogen. “Het nummer heeft alles om een zomerhit te worden. We zijn op zoek naar mensen die willen helpen met de promotie en de opname van een clip.”

Kandidaten kunnen zich melden op 0496/52.81.35 of via henk.van.nieuwenhove [at] gmail.com. Scalleton zal optreden op de Dijlefeesten.

Meer info: Facebook