Antwerpse rapper Tourist Lemc presenteert eerste album (Stampmedia)

Op 23 december brengt de Antwerpse rapper Tourist Lemc samen met Eigen Makelij zijn eerste CD ‘Antwerps Testament’ uit in muziekcentrum TRIX. “Mijn muziek gaat niet over vrouwen, drugs, auto’s en veel geld. Het ligt niet in mijn karakter om die stijl van muziek te maken. Muziek moet echt zijn.”

Na acht jaar muziek maken brengt Tourist eindelijk zijn eerste CD uit. Hiervoor werkte hij samen met Eigen Makelij, een muzieklabel dat jong talent de kans biedt om zich verder te ontwikkelen. “Het heeft zo lang geduurd omdat het in Vlaanderen erg moeilijk is om dit soort muziek commercieel te brengen. Tourist heeft, denk ik, ook wel een tijdje met de vraag gezeten of het allemaal wel de moeite is”, zegt Tim Dalle van Eigen Makelij.

Ode aan ‘t Stad

Tourist zingt voor de mensen. Hij zingt over wat hij ziet als hij door de straten loopt. Over maatschappelijke thema’s die leven in de stad, over ‘t Stad zelf. Antwerps Testament is als het ware een ode aan de stad. “Antwerpen is denk ik voor elke Antwerpenaar de wereld. Ik heb veel liefde voor mijn stad. Oost, west, thuis best.” Tim Dalle: “Tourist kan je voor mij best een moderne Wannes Van De Velde noemen.”

Zijn eigen ding doen

Tourist probeert zo origineel mogelijk te zijn. “Ik vind dat je altijd je eigen ding moet brengen op de een of andere manier. Je moet niet kopiëren wat de andere voor u al heeft gedaan, want dat maakt het niet interessant.”

Release party

De CD zal op 23 december verkocht worden tijdens de release party. “Mensen betalen 10 euro toegang, voor 5 euro extra krijgen ze de CD erbij”, aldus Dalle. Voorbeluisteren kan je op eigenmakelij.bandcamp.com.

© 2010 – StampMedia – Tekst: Emilie Laurent, Video: Nicola Buydens, Sam Heijens, Vince Buyssens, Bert Roymans en Ittai De Vree