Nieuwe Nekka-wedstrijd 2011

8 maart 2011


In het najaar 2011 vindt opnieuw de Nekkawedstrijd plaats, dé zoektocht naar nieuw Nederlandstalig talent. Tijdens de demoselecties, de preselecties, de halve finales en de finale gaat Nekka op zoek naar de opvolg(st)er van Yevgueni, Mira, Buurman, Lenny & De Wespen, Manmanman, Hannelore Bedert, JackoBond , SAF e.a. Met als ultieme beloning voor de winnaar een plaats op Nekka-Nacht 2012.

Ook dit jaar staat de Nekka-wedstrijd open voor zowel Vlaamse als Nederlandse groepen. Voor dit laatste wordt weldra samengewerkt met De Brakke Grond.

Nekkawedstrijd 2011 kijkt vooruit en gaat opnieuw digitaal: alle inschrijvingen verlopen ook deze keer via vi.be. Demo’s & papieren bio’s opsturen hoeft niet langer, registreer je op vi.been zet je muziek online. Lees zeker even het volledige reglement en … 

Alle info op www.nekkawedstrijd.be en www.vi.be .

Inschrijven voor Vlaamse groepen
Groepen uit Vlaanderen dienen zich te registreren via vi.be op onderstaande link.

http://vi.be/news/post.jsp?id=30195

Inschrijven voor Nederlandse groepen
Groepen uit Nederland dienen zich te registreren via onderstaande link

http://vi.be/public/info.jsp?f=40849

Dankzij de partnersDe Nekka-wedstrijd wordt tweejaarlijks georganiseerd en kan hiervoor rekenen op de medewerking van Poppunt  , Ancienne Belgique, Muziekcentrum , De Kleine Avonden, Creatief Schrijven , Muziekmozaïek , Theater aan Zee, Trefpunt vzw , Radio 1, CC De Warande, CC De Zandloper , Podiumcafé Roodwit .

Schrijfwedstrijd Liefde voor Lyriek

Creatief Schrijven is op zoek naar liedteksten die het leven schetsen zoals het is… met een lach en een traan. Iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd Liefde voor Lyriek. De vakjury selecteert de laureaten. Drie personen winnen een masterclass ‘liedteksten schrijven’. Jonge muzikanten zetten 6 teksten op muziek. Eén tekst weerklinkt tijdens de Nekka-Nacht in een nokvol Sportpaleis.
Creatief Schrijven is het steunpunt voor niet-professionele schrijvers. Met de wedstrijd Liefde voor Lyriek geeft de organisatie extra podiumkansen aan nog onbekende singer-songschrijvers. Iedereen kan tot 31 augustus 2011  deelnemen met maximaal twee Nederlandstalige liedteksten. Thema en liedstructuur zijn vrij.

Liefde voor Lyriek loopt parallel met de Nekka-wedstrijd. In die wedstrijd wordt jong muzikaal Nederlandstalig talent opgespoord. De finalisten van de Nekka-wedstrijd zetten elk één tekst uit de Liefde voor Lyriek-wedstrij d op muziek. De nieuw gecomponeerde liederen brengen ze live op de finale van de Nekka-wedstrijd.

Kruip in je pen en wie weet zingt binnenkort heel Vlaanderen jouw liedje stilletjes of uit volle borst, in de douche of op de bus.

Meer info vanaf 15 maart op www.creatiefschrijven.be