Score man zkt. urban artiesten voor Mestizo Arts Festival

8 maart 2011


Thomas De Prins, jaren als professioneel muzikant actief (o.a. El Tattoo del Tigre, Les Messieurs, Internationals, theaterproducties…) zal met zijn bigband-orkest SCORE MAN in de Arenbergschouwburg een nieuwe voorstelling maken in samenwerking met enkele muzikale URBAN artiesten: van beatbox, scratch, rap, hiphop, slam tot soul en funk…

Thomas De Prins is sinds het seizoen 2008-2009 kunstenaar in residentie van de Arenbergschouwburg en heeft vanuit die positie vorm gegeven aan zijn bigband Score Man. Score Man is een groot ‘semi-elektrisch’ orkest (versterkers in contrast met akoestische instrumenten) van 19 man. De muziek bestaat uit eigen werk en wordt grotendeels uitgevoerd op basis van partituur, vandaar ook de naam.

De Prins omschrijft Score Man als volgt:” Het is in sommige opzichten te vergelijken met het werk van de beeldende en expressionistische instrumentale filmcomponisten uit de vorige eeuw. Het werk ontstaat in een speelse driehoeksverhouding tussen klassiek, rock & roll en jazz, zij het in ‘postmoderne’ context. Ver weg van popmuziek en ander songmateriaal, maar daarom niet minder concreet! Het is eerder een soort kamerorkest met dirigent en improviserende solisten balancerend tussen ‘beat’ en avant-garde.” Met beat bedoelen we vrije impulsieve expressie op pulserende ritmes en structuren (Mingus, Ginsberg, Stooges). Niet meteen Electro of Dance…

Het creëren van nieuw repertoire in een soort laboratorium is het handelsmerk van Score Man. Thomas De Prins wil nu de uitdaging aangaan om zijn werk te verrijken met de inbreng van enkele urban artiesten.

HOE DEELNEMEN?

PROFIEL:
van beatbox, scratch, rap, hiphop, slam tot soul en funk…
voldoende podiumervaring en een kwalitatief artistiek niveau
open houding voor andere stijlen en zin naar samenwerking met Score Man

TO DO:
Mail waarom je wil deelnemen en wat je muzikale cv te bieden heeft + met een audio fragment voor 11 februari naar Femke.vanpoucke[at]arenberg.provant.be

Impro-jam op donderdag 17 februari in de Arenberg (arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen)
In april, mei, september en oktober zijn er repetities vastgelegd.

Op 20-21 en 22 oktober wordt de voorstelling gepresenteerd in het Toneelhuis.

Meer info

www.scoreman.be
www.mestizoartsfestival.be
www.arenbergschouwburg.be