Tourist – Antwerps Testament (RifRaf)

8 maart 2011


Wie dacht dat alle Vlaamse rap tegenwoordig enkel en alleen nog uit negenduust Gent kwam, mag zijn mening herzien: met Tourist heeft Antwerpen een nieuwe emcee om trots op te zijn. En het lijkt er geen te zijn als die andere dertien uit een dozijn: Tourist lijkt ons een sympathieke, rustige mens die, eerder dan van zichzelf en zijn ego, vooral van zijn thuisstad houdt. Dat merk je uiteraard op door zijn accent, maar ook door zijn eerbetoon aan den Antwaarp op De Bosuil en zélfs door de manier waarop zijn eigen zang vaak richting die van de stadschansonnier Wannes Van De Velde gaat. Tourist laat zich niet leiden door de ongeschreven wetten van de Vlaamse hiphop, maar doet zijn eigen ding en dat siert hem. Veel rappers hebben wij bijvoorbeeld nog niet zien samenwerken met de mannen van Katastroof. En bovendien: prima productie, een aangename zangstem én meer dan voldoende uitstapjes richting reggae. Dertien nummers telt dit debuut en niet één keer hebben wij naar de skip-knop gegrepen. Dat zegt genoeg.

Review door fj voor RifRaf © 2011