Jasine – Mijn Universum (RifRaf)

4 juli 2011


Antwerpenaar Jasine Ledoux begon op zijn zestiende poëzie te schrijven en trachtte aan de bak te komen met Engelstalige rhymes. Hij besloot uiteindelijk over te stappen op zijn moedertaal — het Nederlands, niet het Antwaarps — en vond in Scale (ex-Sint Andries MC) een perfecte partner in crime achter de decks. Nu is er zijn eerste ep, geproduceerd door diezelfde Scale en gemixt door Pita van ABN. In zijn stijl doet hij erg denken aan Quinte: goed verstaanbaar gerapte teksten over maatschappelijke thema’s, maar dan zonder de stoerdoenerij van de ABN’er. De rhymes vloeien, de productie is behoorlijk fris en niet-alledaags, en Jasine heeft zelfs een prima gevoel voor melodie — getuige de kronkels in de afsluiter. Geen wereldplaat, maar als debuut zeker geslaagd.

Review door (fj) voor RifRaf © 2011