PT Crew – Musica Caliente (RifRaf)

Mechelaars die blaffen én bijten, maar dat op danige manier doen dat je na het uitspoelen van de wonde beslist om de jaap als hartverwarmend souvenir te houden: zo zouden wij PT Crew omschrijven. Want yep, wij weten dit viertal wel te diggen. In de eerste plaats omdat hun rhymes — want jahaa, het gaat hier om hiphoppers, duh — welgemikt en van een goeie kadans voorzien zijn — en ons hier en daar al eens lichtjes aan het monkelen brengen — maar ook en misschien wel vooral omdat de productie zo fris van de lever klinkt. Dit is een sound die barst van het enthousiasme en bol staat van de leuke vondsten en klein toevoegingkjes. Een sampletje hier, een hilarisch geluidsfragmentje daar… De eigen borst stoer vooruit steken hoeft niet per se van begin tot einde voor deze jongens, en als er iets is dat we naar waarde schatten, dan is het wel zelfrelativering. En chocomousse! Dat ze hiermee potten gaan breken is weer een ander verhaal natuurlijk, maar dat is nu eenmaal het lot van Vlaamse hiphop. Laat het u vooral niet tegenhouden om deze hete muziek te ontdekken.

Review door fj voor RifRaf © 2011