Simon Grandz – Simon Says (mixtape)

16 november 2011


Woensdag 16 november releaset de 20-jarige Simon Grandz zijn mixtape. Samen met de eveneens uit Antwerpen afkomstige DJ Makasi, werkte hij de afgelopen maanden aan zijn ‘#SimonSays’ project. Simon Grandry, zoals hij echt heet, kunnen we nog kennen als Simon MC uit de eerste editie van Eurosong For Kids (2003), waaraan hij deelnam met het nummer ‘Rapklap’. Acht jaar later lijkt het voor de nog steeds jonge rapper hoog tijd voor een comeback.

Naar aanleiding van zijn mixtape dropte de rapper op vijf weken tijd evenveel videoclips. Deze werden alle vijf gerealiseerd door RailRoad Productions en zijn online verspreid via de verschillende sociale media. De clips worden steeds vaker bekeken en vooral de mixtape single ‘Ik en mijn bro’s’ doet het goed op youtube.

‘#SimonSays’ is in feite een gratis album dat met behulp van DJ Makasi werd omgetoverd tot een mixtape. De nummers werden geschreven door Simon en zijn gecomponeerd door verschillende binnen- en buitenlandse producers. Dit geeft de tape een unieke kleur die we niet gewend zijn in de Vlaamse urban scene. De beats en de flow klinken eerder Amerikaans, hoewel de rapper in het Nederlands rijmt.

Download