Meer hiphop op de radio? Jij maakt het mogelijk!

Hou je van hiphop en andere “urban” genres, en vind je dat jouw favoriete muziek te weinig aan bod komt in de media? Het REC radiocentrum wil hier iets aan veranderen en roept jouw hulp in. Doe de enquete!

In de bestaande media wordt nauwelijks aandacht besteed aan jongeren. Er bestaan weinig of zelfs geen succesvolle, authentieke media-initiatieven voor (en door) jongeren. Online is echter te zien dat er wel degelijk verschillende culturen bestaan binnen deze groep. Het is dan ook belangrijk dat deze binnen andere media een plaats krijgen om zich te laten horen!

De “urban” cultuur is één van die stijlen die vooral bij jongeren in stedelijke gebieden populair is. Op de radio hoor je het genre echter zelden, wat het enthousiasme van de platenfirma’s en de festivals niet ten goede komt. En bands die weinig spelen halen zelden de pers… en krijgen weinig airplay. Een vicieuze cirkel dus.

Aan kwaliteit en variatie is er nochtans geen gebrek. Ook op ‘nieuwe media’ als YouTube, Facebook, iTunes … is het genre springlevend en viert de creativiteit hoogtij.

Doel

Met het Urban Vibe project wil het REC radiocentrum ervoor zorgen dat urban music en alles wat jongeren écht interesseert uit het verdomhoekje raakt. Hoe? Door samen met jou en je vrienden een urban omroep te runnen met de beste muziek, nieuws over de topics die JOU interesseren… en met uiteraard op tijd en stond een vette party! Jij bepaalt daarbij de afspeellijsten, nieuwsfeed en zelfs de kanalen waarlangs dit alles de wereld wordt uitgestuurd (FM, mobiel, tv, stream, …).

Oplossing

Om dit mogelijk te maken heeft het REC radiocentrum natuurlijk jouw hulp nodig: wat wil jij? Wat vind je goed en wat minder goed aan het aanbod zoals we het nu kennen? Op deze en andere vragen willen we het antwoord te weten komen door middel van een vragenlijst. Dit is met andere woorden jouw kans om eindelijk eens jouw gedacht te zeggen! Dat is het startpunt. Met hetgeen we hieruit leren wil het REC in een volgende fase het urban platform zelf uit de grond stampen. Ook daarvoor is jouw hulp vereist. Doe dus vooral mee!

Het begint hier! Ben je tussen tussen 16 en 24 jaar? Laat je stem horen via onderstaande vragenlijst!

http://chkmkt.com/?e=20146