Heet Van De Naald – Dandy Deluxe EP (RifRaf)

28 juni 2012


Lijkt een zinsnede als “Ik wil die flappen zien!” ons vooral courant in de wondere wereld der wiggers, toch slagen de heren van Heet Van De Naald erin om deze verrekt catchy te laten klinken. Plakken ze er hier een aanstekelijke lap hiphop en minimal techtronica onder, dan rijgt de Gentse formatie op “Dandy Deluxe” meer van die kostelijke momenten aan elkaar. Zonder hun voorliefde voor schunnigheid te schuwen, tekenen Krypto en Kamikaze voor de teksten, terwijl Schnauzex de geluidsband pimpt met hiphop, electro en house. Zo wikkelt “Beginnen Vandaag” zich in hypnotiserende synthklankjes — met een bescheiden knipoogje naar Underworld –, waar “De Hit Van Dit Jaar” drijft op beats van een zwaarder kaliber. Lekker amusant, zeker met die flarden balkan (“Je Vraagt Om Meer”) en ouderwetse ebm (“Stroboscoop”). En ook al plonsen de nummers wat in dezelfde vijver als die van De Jeugd Van Tegenwoordig, deze “Dandy Deluxe” is het aftappen waard.

Review door (kc) voor RifRaf © 2012