Irri & Hugo – Tijdreiziger (daMusic)

28 juli 2012


Hiphop in de moedertaal, het is geen eenvoudig gegeven. Na diverse projecten samen trachten iRRi & Hugo de triomf van ABN en ’t Hof terug te brengen. Met al drie goede platen in hun achterzak timmeren ze stevig aan de weg naar succes.

Tom De Rocker (Hugo) vleit zijn autobiografische lyrics gemakkelijk op de melodieën van Seppe De Klerck (iRRi). De teksten gaan niet over het harde leven of over bitches. Ze vertellen het verhaal van een (min of meer) normale mens, verfrissend. Ook de composities bestaan niet uit alledaagse beats. Elk nummer krijgt zijn eigen karakter dankzij de interessante melodieën.

Hun nieuwe album, ‘Tijdreiziger’, kent een mooie balans. Er zijn kalme luistersongs in de stijl van het heen-en-weer deinende Aandacht. Met Storm bewijzen ze dat een feestje nooit ver weg is als iRRi & Hugo aanwezig zijn. Ook de onorthodoxe drop kan het feestgedruis niet verstoren.

Het beste nummer op hun vi.be-profiel is een samenwerking met Charlie Jones, een jonge bluesgod uit het Waasland. Het contrast tussen de Nederlandstalige rap van iRRi & Hugo en de Engelstalige refreinen (en break) van Charlie Jones, die heerlijk op de kabbelende beats gelegd zijn, maken van Helder een hoogtepunt.

Review door Michiel Verplancke voor daMusic © 2012