“In de mix” mengt hiphop met levenslied

In het gloednieuwe Eén-programma In de mix brengt Brahim vanaf 6 september acht weken lang elke donderdag een jonge Vlaamse hiphopper samen met een icoon uit de Vlaamse muziek. Hun leefwerelden liggen soms mijlenver uit elkaar, maar hun liefde voor muziek, die delen ze. De artiesten wagen zich in In de mix aan een eigen versie van een nummer van de ander en laten hem of haar live het resultaat horen.

Wat gebeurt er als je een jonge Vlaamse hiphopper samenbrengt met een icoon uit de Vlaamse muziek? Brahim zoekt het vanaf donderdag 6 september uit in het gloednieuwe muziekprogramma In de mix op Eén. Daarin maakt elke week een hiphopper kennis met een gevestigde artiest, met name Bart Kaëll, Raymond van het Groenewoud, Liliane Saint-Pierre, Rita Deneve, Bart Herman, Paul Severs, Johan Verminnen of Nicole en Hugo. Soms zit er veertig jaar verschil tussen beiden en staan hun leefwerelden oneindig ver van elkaar. Maar toch delen ze die ene grote liefde … de liefde voor muziek. En daar draait het om in In de mix.

De artiesten maken elk een versie van de hit van de ander, maar dan in hun eigen muziekstijl. De Vlaamse klassieker wordt dus een rap en omgekeerd. Om te ontdekken welke gouwe ouwe hij zal brengen, krijgt de hiphopper een cd met hits van de artiest die hij zal ontmoeten. Verrassend genoeg blijkt de jonge generatie nog nooit gehoord te hebben van Raymond van het Groenewoud, Bart Kaëll en Rita Deneve. Maar anderzijds weten de gevestigde waarden meestal ook erg weinig over de jonge rapscene in ons land.

Daar brengt In de mix verandering in. Twee generaties, artistieke stijlen en culturen komen samen en wagen zich live aan een nummer van elkaar. Maar iedere artiest blijft zichzelf en wordt gerespecteerd zoals hij of zij is. In acht weken verzamelt Brahim zo een aantal toptracks, die een frisse blik werpen op het Vlaamse lied.

“In de mix” op donderdag om 21u05, vanaf 6 september op Eén.

Bron: vrt.be


In de mix op MNM

In de mix is er niet alleen op televisie, maar ook op de radio. Tijdens en na de uitzending van In de mix op Eén, vanaf 6 september, kunnen de kijkers en luisteraars interactief gaan in het gelijknamige programma op MNM.

MNM-dj’s Brahim en Astrid Demeurekijken televisie en maken radio met de kijkers, die live reageren op het tv-programma. Brahim en Astrid nodigen daarvoor elke donderdag de hiphopper en coryfee van die aflevering uit op MNM. Tussen 21.00 en 24.00 u. zetten ze de muzikale kruisbestuiving verder, met veel livemuziek, veel muzikale vrienden en met de luisteraars.

Op donderdag van 21.00 tot 24.00 u. vanaf 6 september op MNM.

IN de remix OP12

Op vrijdag, telkens een dag na elke uitzending op Eén en MNM, staat de rapper van die uitzending centraal in In de remix Op 12. Hij of zij vertelt over zijn of haar leven en muziek en blikt terug op In de mix.

Op vrijdag vanaf 7 september Op 12.

Lees ook