Play & Produce 2012

1 september 2012


Play & Produce werd in 2008 voor het eerst door Poppunt georganiseerd om een gat in het aanbod op te vullen: voor muzikanten bestonden al heel wat initiatieven maar wie met elektronische muziek bezig was, en nood had aan info, kreeg die honger amper gestild. Play & Produce is ondertussen aan z’n derde editie toe en biedt beginnende tot gevorderde dj’s en producers opnieuw de kans om te werken aan technische skills, kennis, netwerk en zelfpromotie tot zelfs de zakelijke kant van het draaien en uitbrengen van muziek.

Op zaterdag 10 november wordt de hele Vooruit ingenomen door een leger aan professionals dat hun geheimen aan de volgende generatie dj’s en producers zal prijsgeven. Daarbij wordt aan ieder genre en niveau gedacht: van een beginnerscursus mixing of uitleg over hoe je je muziek online distribueert tot een zeer technische workshop over het creëren van synth sounds.

Moonlight Matters bijvoorbeeld, die al remixte voor Adele, Charlotte Gainsbourg of Lana Del Rey, zal de kunst van een goeie remix uit de doeken doen. San Soda toont wat je uit software als Ableton kunt halen en The Oddword legt uit hoe zij tot een energieke set komen die de massa steevast aan het dansen krijgt. Ook Goldfox (Kristof Claes), Filip Vandueren (Milk Inc.), Bobby Ewing (Discobar Galaxy), Dysfunkshunal, Vindictiv & Optimus, Murdock, Ego Troopers en Spacid zullen enkele masterclasses en workshops voor hun rekening nemen.

Daarnaast krijgen dj’s en producers met de Demofeedback de kans om hun werk voor te leggen aan een feedbackpanel met heel wat grootheden uit de scene die anders zo goed als onbereikbaar zijn. Zo kan je er op de koffie bij mensen als Red D, STIJN, Sound Of Stereo of Kastor & Dice. Op de Playground kunnen de gear freaks dan weer topmerken ontmoeten als Pioneer, Ableton, Cubase, Propellerhead, Avid, Sennheiser, Bose, enz. En wie nood heeft aan beter materiaal om zichzelf te promoten kan met een nieuwe professionele foto of videoclip naar huis.

Dit jaar wordt er ook extra aandacht besteed aan urban music. Artiesten binnen dit genre zitten per definitie in een circuit waar alles zich meer underground afspeelt en waar het aanbod aan degelijke workshops of masterclasses schaars is. In het programma dit jaar wordt daar alvast verandering in gebracht met sessies als ‘Hip Hop sounds in studioproducties’ en een gevarieerd aanbod aan masterclasses om je skills als Hip Hop dj aan te scherpen.

Op de hoogte blijven van verdere aanvullingen in het programma? Dat kan op www.playandproduce.be .

Praktisch

Play & Produce – zaterdag 10 november – 12h30 tot 19h00 – Vooruit, Gent
Tickets – €11/€15 (excl. studentenkorting) – bij Fnac en Vooruit
Info, line-up en tickets op www.playandproduce.be