“In de mix”: het Vlaams levenslied nieuw leven ingeblazen (DM)

7 september 2012


Het Vlaamse levenslied nieuw leven inblazen, in een televisieprogramma dan nog wel. Van een mission impossible gesproken. Toch slaagt In de mix op Eén er in om de Vlaamse schlager een nieuw en fris televisieleven te bezorgen.

In het programma gaan de charmezangers de confrontatie aan met jong en onbekend raptalent. Die confrontatie leverde in de eerste aflevering grappige en vooral verrassende televisie op. Aan het handje van Brahim mocht de Mechelse rapper Kain op bezoek bij Bart Kaell. Hoe ver de leefwereld van beide heren uit elkaar lag, illustreerden de makers handig door Brahim even op huisbezoek te sturen bij de rapper in kwestie. Het contrast tussen de krappe huiskamer van Kain en de riante oprijlaan ten huize Kaell kon moeilijk groter zijn.

Niet alleen het idee van de huisbezoekjes, ook de casting van Brahim is een schot in de roos. De West-Vlaamse R&B-zanger ontpopte zich tot de ideale gastheer, die niet alleen zowel rappers als schlagerzangers op hun gemak stelt maar hen tegelijk dichter bij elkaar brengt. Zo zagen we onder andere hoe Kaell amper een paar minuten na zijn eerste kennismaking met Brahim en Kain al pogingen ondernam om zich wat hiphopcool aan te meten. Uiteraard tevergeefs, maar wel goed voor een paar minuten leuke televisie.

Lees verder

Klik hier