Uberdope – Lelijk (DaMusic)

14 december 2012


Het Gentse trio Uberdope bevestigt met dit tweede album langzaam maar zeker. ‘Lelijk’ bevat letterlijk geen enkel minder nummer en op die manier worden er rasse schreden genomen. Wat een jaar voor hiphop!

In Zever wordt er meteen met de deur der goede intenties in huis gevallen. Heerlijk verstaanbare teksten stuiteren als een mug op zwaar groovende, no nonsense beats die goed zitten. Een oldskool synth dringt zich op onder de simpele maar best goede stem. Kort en krachtig. Net als het gelijkopgaande Een Met De Vloer even verderop.

Normaal trekt eerder de kaart van de rokerige, classy hiphop. Het pianootje komt soms iets te ernstig over onder de Vlaamse woorden. Het is een evenwichtsoefening die ook in C’est La Vie later op de plaat met ups en downs wordt uitgevoerd.

Het springerige eighties Fake is als klaagzang over de sociale netwerk- en reality-tv-wereld van vandaag een eerste hoogtepunt. Een erg cool, muzikaal arrangement – wat een synth! – doen ons dromend cruisen met Radio Flash FM aan. GTA Vice City inderdaad.

Lees het vervolg op damusic.be