Slongs Dievanongs – Lacht Nor Mij

3 mei 2013


“Lacht Nor Mij” is de eerste solo single van Slongs Dievanongs, de Antwerpse rapster die eerder bekendheid verwierf door haar medewerking aan het TV programma In De Mix. Om het in de woorden van Slongs Dievanongs te zeggen: “mijne gloednieve single is nà oat!”

Slongs Dievanongs is een Antwerpse rapster met Griekse roots. Ze maakt deel uit van de bekende rapgroep Halve Neuro, die het graag heeft over luchtige onderwerpen, zoals rijden met de fiets en gaan shoppen in de Aldi. De flamboyante stijl van Dievanongs doet sterk denken aan het archetype van de bling-bling hiphop dames zoals Lil’ Kim en Foxy Brown.
Slongs werkte zichzelf naar de voorgrond in het programma ‘In De Mix’, waarin ze het feelgood-nummer Goeiemorgen, Goeiedag van Nicole & Hugo onder handen nam samen met Brahim. Hun reggae/dancehall/dubstep-versie van de legendarische hit moet volgens de fans alvast niet onderdoen voor het origineel. Nog 40 jaar Goeiemorgen, Goeiedag erbij!

Voor het nummer “Lacht nor mij” is Dievanongs terug in de studio gekropen met Hans Francken, waar ze al mee samen werkte voor ‘In de mix’. In dit nummer neemt Slongs ons mee op reis door haar geweten. Aangeraakt door de belangeloze inzet van verschillende mensen die zich al jaren lang engageren voor 2 weeshuizen in Tibet (Dickies) en Nepal (Shangrila home), was het tijd om eens naar binnen te kijken.

De meesten van ons groeien op in een veilig, geborgen nest en zijn zich tot een bepaalde leeftijd niet bewust van de omstandigheden waarin kinderen aan de andere kant van de wereld soms leven. Vaak geeft dit een schokgolf als de ‘pellen’ dan eenmaal van je ogen vallen. Als jonge puber begin je je dan vaak te engageren om de wereld te verbeteren: t-shirts van Greenpeace en Amnesty International belanden in de garderobe, manifestaties en benefiets worden in elkaar geflanst. Je rechtvaardigheidsgevoel neemt het voortouw.

Dan weer een paar jaar later, is alles weer anders, je gaat werken, betaalt je huis af, brengt de kinderen naar school en die strijdlust van toen heeft plaats gemaakt voor de malle-molen van de dagelijkse sleur. Op dit moment is het echt tijd om terug wakker te worden, te beseffen dat we eigenlijk in het paradijs op aarde leven en dat we eigenlijk zo goed als alles hebben dat ons hartje begeert. Dus lighten up en lacht is, we hebben zoveel om dankbaar voor te zijn.

D.O.P. & Regie: Kristof De Wit
Light: Alain Jongen
Montage: Erik Hamblok
Make-up: Lies Van Riel

Music video by Slongs Dievanongs performing Lacht Nor Mij. (C) 2013 FruityLabel exclusively licensed to Sony Music Entertainment Belgium NV/SA.