Brihang – Lichaam ft. Janes Zeghers

30 mei 2013


Vanaf vandaag is de videoclip van ‘Lichaam’ van de West-Vlaamse rapper Brihang online te bekijken. Met deze clip wordt de aanloop naar de release van zijn EP ‘Periode Jalisco’ officieel ingezet. Brihang is, na het Gentse Uberdope, de tweede act die uitkomt onder het vaandel van het nieuwe Belgische label Fake Records.

Geen betere introductie tot wie Brihang is, dan dit nummer waarvoor hij samenwerkte met dichter Janes Zeghers. Traditionele songstructuren en platgetreden paden zijn aan hem niet besteed, voor hem staat het experiment centraal. Het resultaat van deze artistieke zoektocht is een eigen poëtische taal, vol associaties en wijsheden die doen vergeten dat de man slechts negentien jaar is. Nog meer bewijs van zijn ongebreidelde creativiteit? Naast de raps stond Brihang (née Boudy Verleye) voor ‘Lichaam’ ook in voor de productie en de video zelf.

‘Lichaam’ is de tweede single van zijn aankomende EP ‘Periode Jalisco’, waarop hij zowel tekent voor de teksten als voor de meeste producties. Op de EP zullen tevens samenwerkingen te vinden zijn met muzikale bondgenoten NTREK en de West-Vlaamse rapper Walter Ego, maar verder ligt de klemtoon hoofdzakelijk op Brihang. De plaat zal begin juli gratis te downloaden zijn op zijn site, maar daarnaast zullen ook tastbare exemplaren in gelimiteerde editie te verkrijgen zijn. ‘Periode Jalisco’ is, na ‘Lelijk’ van Uberdope, de tweede release van Fake Records.

Fake Records is een Belgisch label dat, hoewel het pas sinds een jaar bestaat, de ambitie heeft een belangrijke speler te worden in de Belgische Nederlandstalige hiphopscene. De focus van het label ligt op kwalitatieve releases van beloftevolle groepen, wars van commerciële doeleinden. Tijdens de zomermaanden plant het label een minitournee doorheen Vlaanderen om het publiek kennis te laten maken met deze filosofie.