V/A – Friends, Fools & Family

23 augustus 2013


Friends, Fools & Family CD van Phatmark: Originaliteit en kwaliteit boven commerce! — Het Vlaamse hiphop label Phatmark Collective stelt met “Friends, Fools & Family” zijn eerste CD voor, een werk van 21 tracks met bijdragen van verschillende Belgische artiesten en producers. Phatmark wil hiphop promoten door met het label de lat hoog te leggen en te streven naar kwaliteit! Naast tracks van de West-Vlaamse “Grafgravers” en het Engelstalige trio “Jayeness” komen onze twee femcees aan bod: Aminah & ShiSha. Met de tracks “Vibe” en “Behekst” weten deze dames te verbazen en zetten ze meteen grote stappen. Ook staan er heel wat solo tracks op van o.a. Samoerai en Vorre. De beats werden geproduced door Samoerai, Jack Terrer, Maartn Beats, JaJa, Max Dough en ODG. Alle scratches en cuts zijn verzorgd door DJ King D. Opnames, mixing en mastering vonden plaats in de Phatmark Collective studio te Gent.

Release ::: V/A - Friends, Fools & Family

Het Phatmark Collective muzieklabel bestaat uit dertien leden, een mix van artiesten en medewerkers. Phatmark zet projecten en evenementen op die gericht zijn op het promoten van de hiphopcultuur en de kunstvormen die daarmee gepaard gaan. Daarnaast ondersteunt Phatmark artiesten bij hun producties en promotie. Het collectief telt momenteel 10 artiesten waaronder de twee groepen Jayeness en Grafgravers, Aminah en Shisha. Jayeness won in 2012, na de release van hun eerste EP “Back 2 The Basics”, de publieksprijs bij de Gentse Beloften. Het trio deed reeds voorprogramma’s in de Vooruit voor hiphoplegends “The Pharcyde” en “The Beatnuts” en lokale helden “’t Hof van Commerce”. De 7 West-Vlaamse Grafgravers haalden met hun demo “Woedn’t Echt” hun slag thuis en kwamen, o.a. dankzij hun finaleplaats bij “Verse Vis”, de Vlaamse scène binnengestormd. Op de Vlaamse Rap Award 2012 werd het Phatmark Collective genomineerd voor zowel “Beste Label”, “Beste Groep” en “Beste EP” maar viel, net niet, in de prijzen. Momenteel loopt ook het zomerseizoen van “Phatmark Cypher Time”, waarin Phatmark emcees uit alle provincies van Vlaanderen opzoekt, ontmoet en interviewt.

Preview

Tracklist

 • 01. Welcome Friends
 • 02. Grafgravers – Rapresent
 • 03. Jayeness Feat. Aminah – The Tribe
 • 04. Samoerai – Nostalgie
 • 05. Becoming a gang
 • 06. Phatmark – Represent my home
 • 07. Aminah – Vibe
 • 08. Jayeness – The Cure
 • 09. Vorre – Ze bluf goan
 • 10. Ej gie een ideetje
 • 11. Grafgravers – Tis voe te lachen
 • 12. Que & Samoerai – A new morsecode
 • 13. Friends, fools & family
 • 14. Grafgravers – Spotloodflows
 • 15. ShiSha – Behekst
 • 16. Ego the Baptist, JaJa, Que & Samoerai – 4 Horsemen
 • 17. Phatmark Sh*t
 • 18. Grafgravers – Oendergroendleggers Remix
 • 19. Jayeness – A trip through ya mind
 • 20. Samoerai – Kroegentocht
 • 21. Grafgravers – Collaboroasche (Bonus Track)

Credits

MC’s: Jaja, Samoerai, Aminah, Que, Connard, RobinOed, Renegade, Vorre, Shisha & Ego The Baptist. All tracks/beats produced & mixed by Samoerai (Except*) *Beat 8 By Jack Terrer & Maartn Beats, *Beat 16 & 18 by Maartn Beats, *Beat 19 by ODG, *Beat 21 by Jaja, Track 12 produced by Mac Dough for Sergent Records / Sacem. All cuts & scratches by DJ King D (Except*) *Track 12 by Mac Dough. Artwork by Oh Snap Grfx www.ohsnap.be

Meer info

http://www.phatmark.org