The Sloofs – Poetreilstijl (DaMusic)

24 oktober 2013


De Meetjeslandse hiphopband The Sloofs heeft na zijn hit Ode Aan Het Meetjesland en de titel van ‘Meetjeslander van het jaar’ in 2011 niet stilgezeten. In 2012 traden ze vooral op en namen ze een ep op, met single Ik Ben Nie Zot. In 2013 concentreerden ze zich vooral op de opname van een vers album. En dat deden ze, net als bij hun ep, in eigen beheer in The Lost Ark Studio van regae-man Pura Vida in Aalter. Met ‘Poetreilstijl’ leveren ze een debuut af om U tegen te zeggen.

The Sloofs is nog steeds Mike C (Mike Claeys) en Foenkmaster B (Bart Soens). De beats op ‘Poetreilstijl’ worden geleverd door Dobio en IrrI of zijn van eigen makelij. Live laten Mike C en Foenmaster B zich sinds kort versterken door DJ Naeldestekker (Koen Cauwels).

De plaat begint met een fijn reggaenummertje. In Zoekt Ui Nen Andere Zot steken The Sloofs de draak met het amateurisme en het profitariaat van sommige organisatoren. Zware kost zou je zeggen, maar The Sloofs brengen hun raps aan de man volgens het principe ‘Al lachend zegt ne zot de waarheid’. Ook Vechten En Blijven Staan is een melodieus en gezellig kabbelend reggae-deuntje.

Lees verder op damusic.be