Flus sprak met Kleine Ben en King B

10 december 2013


“De jongste rappers van België” is de kernspreuk van rappers Kleine Ben (16) & King B (15). Kleine jongens worden groot: FLUS ging eens horen wat ‘Du Toekomst‘ brengt.

“Ik ga mijn naam nochtans niet veranderen omdat ik niet meer klein ben”, luidt het bij de mondige Kleine Ben. “Maar we worden inderdaad ouder. Vooral de scene is veranderd. Het laatste jaar zijn heel veel mensen die geen hiphop luisterden dat wel beginnen doen, waardoor wij een extra tandje bijzetten. Vroeger rapten we wat in het rond. Dat is gedaan.”

Aan de andere kant zit de meer ingetogen King B. “Nu we ouder worden, merken we dat onze fanbase vergroot. Onze fans worden mee ouder, onze oude tracks zijn dan voor de jongere fans en doordat we ouder worden, rappen we over andere dingen waar ook oudere mensen naar willen luisteren.”

Piepstemmetje

“Ik had er in het begin zo veel last mee!”, lacht Ben wanneer we het over zijn stemverandering hebben. “Toen ik net in die periode begon te zingen waren er noten die ik niet meer kon halen. Frustrerend. Gelukkig verdwijnt dat weer en dan het is kwestie van wennen. Vorige week luisterden we nog een nummer van twee jaar geleden. Het is echt een wereld van verschil: ik kan niet geloven dat ik zo’n piepstemmetje had”, lacht Ben.

Lees verder op flus.be